Hrvatski rukometaši nastup na 28. Svjetskom prvenstvu danas otvaraju utakmicom s Egiptom

Nakon kratkih priprema, pred hrvatskom muškom rukometnom reprezentacijom je početak 28. Svjetskog prvenstva. Danas (petak) u 20:30 sati u prvom kolu skupine G ‘Kauboji’ igraju u Husqvarna Garden Areni u švedskom gradu Jönköpingu s Egiptom.

U dosadašnjim nastupima na Svjetskim prvenstvima Hrvatska i Egipat su se susreli četiri puta i sva četiri puta Hrvati su došli do pobjede. Posljednjih godina Egipćani imaju puno respektabilniju momčad, čiji vodeći igrači igraju u najjačim europskim klubovima. Iz tog razloga, u hrvatskim se redovima ozbiljno pripremaju za ovaj ogled. Pobjedniku ovog susreta širom će se otvoriti put do četvrtfinala.

-U pripremnom razdoblju sve što smo htjeli i zacrtali, to smo i odradili. Egipat je reprezentacija koja ima širok roster. Egipat je ozbiljna reprezentacija, gazi u obrani, u tranziciji i u napadu Lijevi i desni vanjski te pivot glavni su im igrači u napadu. Naša obrana je spremna na to. Maksimalno ih respektiramo, ali smo svjesni i svojih kvaliteta. Očekuje nas rat svih 60 minuta u čemu moramo biti koncentrirani i fokusirani, pa neće izostati niti dobar rezultat. Očekujem velik broj naših navijača, koji će nas dodatno motivirati i mobilizirati – susret s Egiptom najavio je hrvatski izbornik Hrvoje Horvat.

Prijenos utakmice je na kanalu RTL.

(www.icv.hr, mš)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content