Pitomača ovog vikenda domaćin 12. državnog prvenstva u powerliftingu i bench pressu: Više od 150 natjecatelja snage će odmjeriti kroz tri dana natjecanja

Sportska dvorana Osnovne škole Petra Preradovića u Pitomači ovog će vikenda biti središnje mjesto zbivanja 12. državnog prvenstva u powerliftingu i bench pressu, a zanimljivost je što se ove godine, po prvi puta, državno prvenstvo održava kroz tri dana: petak, subotu i nedjelju. Impresivna je i brojka natjecateljica i natjecatelja. Snage će odmjeriti njih više od 150 koji su u Pitomaču stigli iz cijele Hrvatske…

Po drugi puta, organizaciju državnog natjecanja u powerliftingu i bench pressu potpisuju domaći Powerlifting klub “Maksimum” i Hrvatski Powerlifting savez, koji su u zajedničkoj suradnji odradili već nekoliko ovakvih priredbi na zavidnom nivou…

Na samom početku, pozdravne riječi svim natjecateljima, trenerima i gledateljima uputili su zamjenik župana Virovitičko-podravske županije Marijo Klement, tajnica Sportske zajednice VPŽ Dora Međimorec i tajnik Sportske zajednice općine Pitomača Zlatko Novak.

-U ime župana Igora Androvića i svoje osobno ime, zahvaljujem organizatorima što su prepoznali Pitomaču i Virovitičko-podravsku županiju i odlučili se ovdje organizirati 12. državno prvenstvo u powerliftingu i bench pressu. Svima želim ugodan boravak, a natjecateljicama i natjecateljima što manje ozljeda i puno sreće u samom natjecanju. Neka najbolji pobijede – rekao je dožupan Klement i proglasio natjecanje otvorenim.

Svečanosti otvorenja nazočili su i predsjednik Županijske skupštine VPŽ Dinko Begović, načelnik PU virovitičko-podravske Siniša Knežević sa suradnicima, predsjednik Hrvatskog powerlifting saveza Danijel Škopec, tajnik Hrvatskog powerlifting saveza i predsjednik Powerlifting kluba Virovitica Dražen Moslavac, ravnatelj Srednje škole Stjepana Sulimanca Pitomača Marko Marić, te domaćini, predsjednik Powerlifting kluba “Maksimum” Pitomača Luka Kovač, te dopredsjednik istog Mario Rengel, koji je izrazio veliko zadovoljstvo organizacijom ovog natjecanja.

-U posljednjih šest godina ovo je drugi puta da organiziramo državno prvenstvo u powerliftingu i bench pressu. Zadovoljni smo organizacijom, ali bez pomoći Hrvatskog powerlifting saveza i Powerlifting kluba Virovitica to ne bi bilo moguće. Uvijek si pomažemo i ta zajednička suradnja doprinijela je i da ove godine organiziramo 12. po redu državno prvenstvo na jednom visokom nivou. Pripreme su trajale pedesetak, a intenzivno posljednjih sedam dana. Natjecanje će trajati tri dana, a razlog tomu je velika zainteresiranost natjecatelja – rekao je Rengel.

Točnu satnicu i raspored natjecanja možete pogledati OVDJE.

U nastavku zavirite u fotogaleriju i pogledajte djelić atmosfere s otvorenja i prvog dana natjecanja u disciplini bench press.

(www.icv.hr, ts, foto: T. Szabo)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content