EHF EUROPSKA LIGA Našički NEXE nakon “trilera” ostvario plasman u četvrtzavršnicu, junak susreta Tomislav Severec

Nakon prve utakmice osmine završnice EHF Europske lige, u kojoj je NEXE pobijedio Motor iz Zaporožja u Düsseldorfu 27:23, mnogi su vjerovali da će uzvratni susret u Našicama biti samo formalnost…

Trener Branko Tamše upozoravao je na snagu gostiju iz Ukrajine. U uzvratnom susretu Ukrajinci su ušli odlično i od samog početka, koristeći brojne greške Našičana, vodili. Nakon prvih 30 minuta na semaforu je bilo 16:9 za Motor.

Početkom drugog dijela gostujuća prednost u nekoliko navrata bila je +8. “Gromovi s Krndije” kao da su bili u “zimskom snu”. Probudili su se sredinom drugog dijela. S nekoliko vezanih zgoditaka Marina Jelinića i Tomislava Severca Našičani u 49. minuti dolaze na prihvatljiv zaostatak od dva zgoditka (25:23), ali drami tu nije bio kraj. Tri minute kasnije gosti ponovno maju +4 (27:23).

U posljednju minutu se ulazi s tri pogotka prednosti za Motor i napadom za goste. Pogotkom bi se Ukrajinci plasirali u nastavak natjecanja. Domaći rukometaši su se uspjeli obraniti, a Severec u kontri postiže pogodak za konačnih 27:29 i za opći delirij u prepunoj sportskoj dvorani Osnovne škole kralja Tomislava u Našicama. NEXE je u četvrtzavršnici, gdje će sredinom travnja igrati s bundesligašem Frisch Auf Göppingenom.

-Mnogi su podcijenili Motor. Stalno sam upozoravao na njihovu snagu. Motor je mlada i odlična ekipa s nekoliko iskusnih pojedinca. Nezadovoljan sam ulaskom u utakmicu. Stigao nas je umor. U posljednjih sedamnaest minuta spašavali smo -8. Pokazali smo čvrst karakter. Čestitam momcima na postignutom – nakon utakmice izjavio je domaći trener Branko Tamše.

Nakon utakmice izuzetno zadovoljan bio je jedan od junaka ovog susreta, Tomislav Severec.

-Ne znam, kada je netko posljednji puta u Našicama vodio sedam razlike, nakon prvih 30 minuta. Skupili smo glave, dali sve od sebe i došli do prolaska u nastavak natjecanja – zaključio je Severac.

NEXE: Dominik Kuzmanović (10+0), Marko Račić, Aleksandar Bakić 1, Fran Mileta, Predrag Vejin 1, Ivan Sršen 2, Mihailo Radovanović (2+0), Marin Jelinić 5, Borna Manci Mičević, Alen Blažević, Andraž Velkavrh 1, Tomislav Severec 8, Luka Moslavac 2, Janko Kević 3, Mario Tomić 2 i Gianfranco Pribetić 2. Trener: Branko Tamše.

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content