Održan 12. Memorijal dr. Marijana Jergovića: Brojni Pitomačani prisjetili se svoga sumještanina i utemeljitelja Glazbenog festivala Pjesme Podravine i Podravlja

Pitomača je jučer (nedjelja) po 12. put proslavila svog velikana doktora Marijana Jergovića. Memorijalom „Čuvar uspomena“ dugi niz godina njeguju uspomenu na njegovo stvaralaštvo i umjetnički doprinos glazbenoj sceni Podravine i Podravlja.

Uz voditelje Ines Gibu Jambrišak i Božidara Kovača, interpretacijom njegovih djela, ove su mu godine počast odali Golden Strings Orchestra, Glazbeni duo Vrbički – Klašterka, Glazbeni dio Mojzeš – Stilinović, Ansambli “Artes” i “The Fusion”, Lorena Grguljaš, Stjepan Jeršek Štef, Viktorija Kulišić Đenka, Barbara Suhodolčan i Gabrijela Šipek.

– I 12. Memorijal doktora Marijana Jergovića je završio slaveći njegovu glazbu. Izuzetno mi je drago da smo ove godine po prvi puta u Pitomači imali članove Golden Strings Orchestra iz Osijeka koji su pokazali kako Doktorova glazba zvuči u ozračju tambure i imali smo izvrsne izvođače, od vokalnih solista do ansambala. Na Memorijalu smo se prisjetili nekih njegovih pjesama koje nisu u svakodnevnom repertoaru, ali smo se prisjetili i onih evergreena koje redovno slušamo i kojima se veselimo. Ovo je za općinu Pitomača i za naš Centar za kulturu izuzetno veliki dan jer slaveći Doktorovu glazbu slavimo njega, jednog od najvećih skladatelja koje je Pitomača ikada imala – rekao je Rajko Stilinović, v.d. ravnatelj Centra za kulturu „Drago Britvić“.

Tako su se i ove godine kroz glazbu i stihove brojni Pitomačani prisjetili svoga sumještana, doktora, utemeljitelja Glazbenog festivala Pjesme Podravine i Podravlja, te inicijatora pitomačke glazbene škole koja danas s ponosom nosi njegovo ime.

Uz prisustvo obitelji i supruge dr. Marijana Jergovića, Ladislave Jergović, na 12. memorijalu “Čuvar uspomena” nazočili su i saborski zastupnici Josip Đakić i Vesna Bedeković, predsjednik Županijske skupštine VPŽ Dinko Begović te predsjednik Općinskog vijeća Rikard Bakan.

(www.icv.hr, foto: I. Barčan, Foto Begović)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content