Održana završna konferencija projekta “Zaželi III – Općina Gradina”: Devet žena brinulo o 54 krajnja korisnika

U utorak, 9. svibnja 2023. godine, u prostorijama Općine Gradina, održana je završna konferencija projekta “Zaželi III – Općina Gradina” UP.02.1.1.16.0132.

Načelnik općine Gradina Josip Vučemilović – Jurić, nakon uvodnog pozdravnog govora obratio se prisutnima, zahvalio se partnerima i svima onima koji su sudjelovali u provedbi projekta te je istaknuo važnost ovog projekta s obzirom na ruralnu sredinu i starije stanovništvo.

Administrativni dio projekta predstavio je koordinator projekta Hrvoje Vereš.

-Ovim projektom našim starijima se omogućuje pomoć u kući, ali i dostava potrebnih lijekova, namirnica te plaćanje računa što sami nisu u mogućnosti učiniti. Djelatnice im uvelike olakšavaju, ali i uljepšavaju svakodnevicu jer nisu sami. Nadamo se što skorijem otvorenju novog poziva na dostavu projektnih prijedloga kako bismo mogli aplicirati te nastaviti sa uspješnom provedbom faze IV. na radost svih nas – naglasio je.

Na projektu je bilo zaposleno ukupno 9 pripadnica ciljanih skupina s područja općine Gradina koje su se brinule ukupno o 54 krajnja korisnika (osoba starije životne dobi i nemoćnim osobama).

Krajnjim korisnicima pružena je potpora i podrška kroz pomoć u kućanskim poslovima, uključivanjem u društveni život zajednice i ublažavanjem osjećaja usamljenosti. Svaki korisnik je tijekom provedbe projekta mjesečno dobivao pakete higijenskih potrepština.

Projektom se direktno utjecalo na smanjenje socijalne isključenosti i rizika od siromaštva na lokalnoj razini, na aktivaciju i promicanje zapošljavanja žena u nepovoljnom položaju te na prevenciju prerane institucionalizacije starijih i nemoćnih osoba, njihovu socijalizaciju te olakšanje života u vlastitom domaćinstvu što je rezultiralo poboljšanjem kvalitete života, smanjenju siromaštva i socijalne isključenosti te međugeneracijskom suradnjom.

Projekt “Zaželi III – Općina Gradina” UP.02.1.1.16.0132 je sufinanciran EU sredstvima iz Europskog socijalnog fonda u okviru poziva “Zaželi – program zapošljavanja žena – faza III”.

Nositelj projekta je Općina Gradina, dok su partneri na projektu Hrvatski Zavod za zapošljavanje – Područni ured Virovitica i Hrvatski zavod za socijalni rad – Područni ured Virovitica, čiji su predstavnici nazočili današnjoj konferenciji.

Vrijeme trajanja projekta je 7 mjeseci, dok je ukupna vrijednost projekta 59.018,51 eura/ 444.675,00 kuna.

Logici

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content