U Pitomači ovog vikenda “Čuvar uspomena”, 12. memorijal dr. Marijana Jergovića koji će ponovno okupiti brojne poznate glazbenike

“Čuvar uspomena” jedna je od najpoznatijih pjesama koja svake godine nosi uspomenu na Pitomačanina, doktora Marijana Jergovića, vrsnog glazbenika i autora brojnih pjesama te jednog od utemeljitelja Glazbenog festivala “Pjesme Podravine i Podravlja”.

Prije svega, Jergović je bio čovjek velikog srca, a uspomene na njegovo stvaralaštvo i ove će godine odzvanjati u Centru za kulturu “Drago Britvić”. Naime, u nedjelju, 7. svibnja s početkom u 19.30 sati održat će se 12. memorijal dr. Marijana Jergovića.

Interpretacijom njegovih djela, svake godine počast mu odaju brojni izvođači, a ove će to s ponosom učiniti Golden Strings Orchestra, Glazbeni duo Vrbički – Klašterka, Glazbeni dio Mojzeš – Stilinović, Ansambli “Artes” i “The Fusion”, Lorena Grguljaš, Stjepan Jeršek Štef, Viktorija Kulišić Đenka, Barbara Suhodolčan i Gabrijela Šipek.

U organizaciji Centra za kulturu “Drago Britvić”, a pod pokroviteljstvom Općine Pitomača, ulaznice za Memorijal možete nabaviti u pretprodaji u trgovini “Kušlec” (Trg kralja Tomislava 19) po cijeni od 3 eura.

(www.icv.hr, ib)

Plakat 1

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content