GROFOV CVJETNI BAL Već tradicionalno i ove godine šareni osnovnoškolci Suhopolje pretvorili u pravi Cvjetni korzo

Suhopoljem je i ove godine prošetala vesela cvjetna povorka u sklopu “Grofovog cvjetnog bala”. Ovogodišnji Cvjetni korzo održan je u srijedu, 21. lipnja u organizaciji Osnovne škole Suhopolje i Turističke zajednice općine Suhopolje.

Cvjetne kreacije koje su krasile povorku od škole do suhopoljskog parka, izradili su učitelji i roditelji, a nosili veseli učenici. Suhopoljem su tako prošetali Grmići, Čarobni cvjetići, Plave hortenzije, Ruže, Lopoči, Makovi, Maslačci i drugi, a sve su predvodili neizostavni Grof i Grofica. Glazbenu podršku “Grofovom cvjetnom balu” dao je orkestar Gradske glazbe Virovitica.

Svečani program ovog je puta održan u dvorištu Dvorca Janković. Sve nazočne na samom početku pozdravio je ravnatelj Anto Škraba koji je i otvorio “Grofov cvjetni bal”.

Svoje cvjetne kreacije, ples i pjesmu predstavili su učenici OŠ Suhopolje i svih područnih škola sa svojim učiteljicama: Marijom Đapić, Violetom Milošević, Draženkom Milinović, Jasnom Jović, Dragicom Silović, Sanelom Hasanac Vidović, Mirnom Dumić, Davorkom Caribrodski, Zdravkom Matković, Marijanom Bijuk, Ivanom Kolomaz, Vanjom Lukšec, Marijom Lach, Mateom Medić, Inom Hranić, Ivanom Marenić, Dinom Ibriks, Ivanom Plavšić i Lucijom Kovač. Na gitari i harmonici potom su se predstavili i učenici Dislociranog odjela Glazbene škole Jan Vlašimsky Virovitica.

Na štandovima su i ovog puta bili proizvodi lokalnih OPG-ova, kao i prelijepe rukotvorine koje su izradili članovi suhopoljske Kulturne udruge KrEdA.

Ovoj zanimljivoj i veseloj manifestaciji nazočio je i općinski načelnik Goran Doležal.

-Sretan sam što je i ove godine nastavljena lijepa tradicija održavanja Grofovog cvjetnog bala u Suhopolju. Lijepo je vidjeti ovako velik broj raspjevanih i rasplesanih mališana i njihovih učitelja, ali i roditelja na jednom mjestu. Uz sve one kulturno-umjetničke i turističke manifestacije koje imamo i s kojima se ponosimo, ovo je definitivno jedna od najljepših dječjih manifestacija. Čestitam učiteljicama, ali i roditeljima na ogromnom trudu uloženom u stvaranje raznih cvjetnih kreacija i svima koji su sudjelovali i bili dio ove vesele povorke – zaključio je Doležal.

Donosimo djelić atmosfere, zavirite u fotogaleriju…

(www.icv.hr, ts)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content