Stanje u prometu: U tjedan dana 13 prometnih nesreća, najveća brzina zabilježena u Pitomači

Protekli tjedan je na prometnicama Virovitičko–podravske županije evidentirano 13 prometnih nesreća, od kojih četiri s ozlijeđenim osobama i devet s materijalnom štetom. U tim prometnim nesrećama teško je ozlijeđena jedna osoba (dijete), a lako ozlijeđene su četiri osobe, izvijestila je PU virovitičko-podravska, napomenuvši da su dva vozača uzrokovala prometne nesreće upravljajući vozilom pod utjecajem alkohola. 

Na prometnicama policijski službenici su tijekom proteklog tjedna u nadzoru prometa utvrdili 315 prekršaja i to 26 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, jedan prekršaj odbijanja testiranja na drogu, 54 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 57 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 52 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 8 prekršaja nekorištenja zaštitne kacige, četiri prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane, dva prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i drugo.

Najveća brzina kretanja vozila je utvrđena u četvrtak, 29. lipnja,  u 19:40 sati u Pitomači. Vozač osobnog automobila na dionici državne ceste u naselju je vozio 116 km/h, a  ograničenje brzine kretanja bilo je 70 km/h. Uskoro mu stiže “čestitka”.

(www.icv.hr, PU virovitičko-podravska)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content