Stanje u prometu: U protekla 24 sata čak šest prometnih nesreća, biciklist u okolici Suhopolja napuhao 2,58 promila

U protekla 24 sata na prometnicama Virovitičko-podravske županije evidentirano je čak šest prometnih nesreća, u kojima je nastala materijalna šteta, a sudionici nisu bili pod utjecajem alkohola, izvijestila je PU virovitičko-podravska.

Četiri prometne nesreće dogodile su se na području Policijske postaje Virovitica, od kojih je jedan sudionik napustio mjesto događaja, ali se naknadno javio u policijsku postaju te dvije prometne nesreće na području Policijske postaje Orahovica.

U okolici Orahovice jučer oko 20 sati dogodila se prometna nesreća u kojoj je nastala materijalna šteta. Naime, 26-godišnjak (bez reakcije na alkohol) zbog neprilagođene brzine kretanja vozila u oštrom zavoju u desno, gdje je brzina kretanja vozila ograničena prometnim znakom na 30 km/h, nastavio je kretanje te je s vozilom sletio u odvodni kanal.

Za počinjeni prekršaj predviđena je novčana kazna u iznosu do 260 eura, koju je vozač platio na mjestu počinjenja prekršaja u polovičnom iznosu.

Na području PU virovitičko-podravske jučer (utorak) je u nadzoru prometa evidentirano i šest vozača koji su bili pod utjecajem alkohola.

Najveća prisutnost alkohola utvrđena je oko 11 sati u okolici Suhopolja kada je u nadzoru prometa zatečen 56-godišnji vozač bicikla. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je prisutnost od 2,58 g/kg alkohola. Za počinjeni prekršaj predviđena je novčana kazna u iznosu od 60 eura.

Da bi se spriječilo događanje prometnih nesreća, PU virovitičko-podravska ponovno apelira na sve sudionike u prometu da dosljedno poštuju prometna pravila i prometne propise, a posebno na one koji dovode do prometnih nesreća s najtežim posljedicama, odnosno da nikako ne upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola, brzinu kretanja vozila osim prometnim znakovima i prometnim pravilima prilagode i uvjetima na cesti, da svakako koriste sigurnosni pojas, kako vozač tako i svi putnici u vozilu, a dijete propisano prevoze u dječjoj sjedalici te ne koriste mobitel za vrijeme upravljanja vozilom.

Policijska uprava virovitičko-podravska svakodnevno će nastaviti s pojačanim nadzorom prometa, osobito u cilju utvrđivanja prekršaja koje su u uzročno-posljedičnoj vezi nastanka prometnih nesreća.

(PU virovitičko-podravska)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content