Nakon Virovitice, izložba fotografija “30 naj” koja predstavlja identitet, tradiciju, te vrijedne i marljive ljude s područja VPŽ, stigla u Slatinu

U Parku 136. slatinske brigade, povodom tridesete obljetnice osnivanja Virovitičko-podravske županije, postavljena je izložba fotografija pod nazivom “30 naj”. Ova izložba predstavlja duboko ukorijenjene vrijednosti, identitet i posebnosti VPŽ kroz prva tri desetljeća njenog postojanja.

Izložba se sastoji od trideset odabranih fotografija, koje ne samo da pričaju priču o povijesnom naslijeđu i prirodnim ljepotama županije, već i o predanim pojedincima koji su svojim radom i doprinosom “obogatili” Virovitičko-podravsku županiju. Ukupno 29 fotografija potpisuje Kristijan Toplak, a jednu Maks Luka Šenjug.

Na fotografijama je i nekoliko istaknutih Slatinčanki i Slatinčana, Veronika Vilk, Sandra Jadek, Stjepan Gal i Ivan Gerenčir, a posebno mjesto na izložbi zauzima i Hrvatsko stablo 2021. godine, slatinska sekvoja, prirodna ljepotica koja svjedoči bogatstvu prirode ovog kraja i važnosti očuvanja biološke raznolikosti.

– Pozivamo sve da posjete izložbu “30 naj” i zajedno s nama proslave trideset godina Virovitičko-podravske županije, istražujući njenu bogatu prošlost i svijetlu budućnost koja je pred nama. Izložba će uz paviljon u Parku 136. slatinske brigade biti postavljena sljedeća dva tjedna – poručuju iz Zavičajnog muzeja Slatina, suorganizatora izložbe.

Izložba je, podsjetimo, protekla dva tjedna krasila prostor na šetnici u središtu Virovitice. Opis svake od fotografije, nalazi se na QR kodu koji je na fotografijama, a on vas vodi na službenu stranicu Virovitičko-podravske županije. Izložbu, digitalno, možete vidjeti OVDJE.

(www.icv.hr, adf, Zavičajni muzej Slatina, foto: D. Fišli)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content