Iz predostrožnosti u ponedjeljak nema nastave u osječkim osnovnim školama: Bit će organizirana dežurstva za učenike nižih razreda

O najnovijim informacijama vezanima uz stanje požarišta, kakvoću zraka i nastavu u školama govorilo se u nedjelju na konferenciji za novinare nakon održane sjednice Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije.

Zamjenik gradonačelnika i načelnik Stožera civilne zaštite grada Osijeka Dragan Vulin izvijestio je kako u osnovnim školama na području grada iz predostrožnosti neće biti nastave.

– Osigurat ćemo dežurstvo za onu djecu koja još nisu dovoljno samostalna da ostanu sama kod kuće te ih roditelji mogu dovesti u školu, gdje će za djecu biti omogućen boravak. Sutra tijekom dana će biti održana sjednica stožera i na temelju relevantnih podataka ćemo donijeti odluku o nastavi u utorak – izvijestio je Vulin.

Dodao je kako će vrtići na području grada Osijeka normalno raditi, ali je preporuka da oni koji ne moraju djecu voziti u vrtiće da to i ne čine.

– I dalje su na snazi preporuke da se aktivnosti na otvorenom ne održavaju, ali nema zabrane. Ova ugroza nije nevidljiva, nije neosjetljiva, ako netko vidi dim na području gdje se nalazi i osjeti miris paljevine, najbolje da ne boravi na otvorenom ili da nosi masku.
Vjetar često mijenja smjer, pa se i kvaliteta zraka mijenja iz trenutka u trenutak – kazao je Vulin i dodao kako je kvaliteta zraka u Osijeku danas bolja nego jučer, odnosno umjerena i prihvatljiva.

– U ostatku dana najavljen je sjeverac koji bi ovaj dim s požarišta trebao nositi dalje od grada Osijeka, pa stoga očekujemo i daljnje poboljšanje kvalitete zraka na području grada Osijeka i većine prigradskih naselja. Najugroženiji je Brijest, gdje je izvorište požara, i tamo se situacija mijenja iz sata u sat, ovisno o tome kako se okrene vjetar. Svi s Brijesta trebaju biti na dodatnom oprezu i ne držati prozore otvorenima – rekao je Vulin.

Više o svemu pročitajte OVDJE.

(www.icv.hr, tj, foto: OBŽ)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content