Ovog vikenda “Zmajevi nad gradom” u svom 52. izdanju: Osječki osnovnoškolci se natječu u visini leta i sa zmajevima koje su sami izradili

Zbog lošeg vremena, tradicionalna zmajada u lipnju bila je odgođena i sada će se 52. Zmajevi nad gradom održati u nedjelju, 22. listopada na prostoru Sportskog aerodroma Osijek – Čepin.

Organizatori su Aeroklub Osijek i Zajednica tehničke kulture Osijeka, uz podršku Moto kluba Osijek i pokroviteljstvo Grada Osijeka.

Nekoliko je kategorija natjecanja u kojima će se okušati učenici osnovnih škola. Prvo je natjecanje u visini leta zmaja, a pravila nisu ni malo laka. Pobjednik je onaj učenik ili učenica čiji zmaj u trenutku mjerenja ima što manji otklon špage od okomice sa zemljom, pri čemu dužina vučnog užeta zmaja mora biti 30 metara.

U natjecanje u kreativnosti izrade zmaja, učenici sudjeluju sa “svojim” zmajem kojeg su izradili kod kuće, te se ocjenjuje originalnost izgleda zmaja i opći estetski dojam.
U natjecanju s klizačima pobjednik je onaj čiji klizač najdalje odleti, a isto vrijedi i za natjecanje s raketama.

Program započinje dolaskom i registracijom sudionika od 8.30 do 9.30, a potom slijede natjecanja.

Za najuspješnije natjecatelje osigurane su vrijedne nagrade, a prva nagrada u kategoriji visina leta zmaja je električni romobil.

Nedjeljno dopodne bit će ispunjeno popratnim programom Aerokluba „Osijek” tijekom kojeg će posjetitelji moći obići izložbu jedrilica, zrakoplova, motornih i bezmotornih zmajeva. Bit će tu i zrakoplovni i raketni modelari, paraglajderi, izložba motora i moto opreme, vožnja motorima Moto kluba Osijek i druge zanimljivosti.

-Za posjetitelje pripremili smo komplete zmajeva s kojima će sudjelovati na Zmajadi. Zmajevi u kompletu plastični su i vrlo jednostavni za sastavljanje. Zmajeve ćemo podijeliti posjetiteljima na prostoru Sportskog aerodroma Osijek – Čepin prilikom ulaska na Zmajadu – dodaju organizatori.

(www.icv.hr, tj)

Zmajevi nad gradom

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content