Šahistice “Amatera” Strizivojna prvakinje Hrvatske: Ovo im je tek drugo prvenstvo, a već su na vrhu

Šahovski klub “Amater” iz Strizivojne prvak je 31. državnog ekipnog prvenstva Hrvatske za žene u šahu.

Od devet najboljih ekipa iz Hrvatske, šahistice ŠK “Amater” su s 12 bodova zauzele prvo mjesto. Na drugom mjestu je ŠK “Mladost” iz Zagreba, a treći je ŠK “Polet” Buševec. Za Strizivojnu su nastupile IM Karina Cyfka – najbolja 1. ploča turnira, WIM Kristina Šarić, MK Lucija Batory i MK Ester Jurić.

– Rezultat je tim veći što je našem klubu iz Strizivojne ovo tek drugo prvenstvo Hrvatske. Prošle godine na prvom nastupu ekipa je osvojila 4. mjesto, a ove godine postaju prvakinje. Turnir su startale s dvije pobjede protiv ŠD Sisak i ŠK Caissa Zagreb, nakon toga treće kolo nesretno gube od ŠK Kastav, no to ih nije poljuljalo. Nastavljaju nizati pobjede te u predzadnjem kolu protiv drugoplasirane ekipe HAŠK Mladost Zagreb odigravaju remi i u zadnjem kolu čeka ih ŠK Draga iz Rijeke s kojim igraju 2:2 te osiguravaju prvo mjesto – ističe Josip Jakobović, načelnik Općine Strizivojna.

Dodaje da su dvije igračice – Kristina Šarić i Ester Jurić – prošle školu šaha u Strizivojni. Kristina je osvajala kadetska, juniorska pa i seniorska pojedinačna prvenstva, a sada se okrunila i titulom ekipne prvakinje države. Ester se kruni ekipnom prvakinjom države nakon prošlogodišnjeg drugog mjesta na pojedinačno prvenstvu države te ovogodišnjeg trećeg mjesta na državnom prvenstvu.

– Ovaj rezultat je i odraz homogenosti šahovskog kluba, igračica i podrške roditelja i prijatelja kluba. Ovakvim rezultatom se ne mogu pohvaliti ni veće sredine od naše male Strizivojne. Privilegija je imati Prvaka Hrvatske, zato zahvaljujemo svim igračicama, upravi ŠK “Amater” Strizivojna i sponzorima – stoji u čestitci načelnika Jakobovića.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content