Osječko-baranjska županija sufinancira usavršavanje poduzetnika: Do sada educirano više od 5.300 polaznika, potpisani novi ugovori

Novi Ugovor o sufinanciranju “Programa usavršavanja managera – PUMA”, potpisali su danas (četvrtak) zamjenik župana Josip Miletić i direktor HUP Regionalnog ureda Osijek Ivan Sarić. Riječ je o nastavku programa koji sufinancira Osječko-baranjska županija koja je za usavršavanje poduzetnika iz svog proračuna do sada ukupno izdvojila 84.278,98 eura, a edukacije je prošlo više od 5.300 polaznika.

U sjedištu Županije u Osijeku danas je također potpisan novi ugovor o suradnji Osječko-baranjske županije, Ekonomskog fakulteta u Osijeku i HUP Regionalnog ureda Osijek u provedbi seminara “Upravljanje EU projektima”. Naime, nakon detaljne analize dostupnih edukacija na temu EU fondova i pristupa tim izvorima financiranja zaključeno je da na tržištu postoje brojne edukacije koje pokrivaju tu tematiku, međutim za skupinu poslodavaca i poduzetnika, kojima ponajprije treba pojašnjenje pojmova i detaljne upute o koracima u prikupljanju EU sredstava, takve edukacije ne postoje. Stoga je predložen i sada ugovoren nastavak projekta, odnosno sufinanciranje i organiziranje takvih edukacija u narednih godinu dana. Ugovor su potpisali zamjenik župana Josip Miletić, direktor HUP Regionalnog ureda Osijek Ivan Sarić i dekan osječkog Ekonomskog fakulteta Boris Crnković.

– Danas smo potpisali ugovore o suradnji s Ekonomskim fakultetom u Osijeku i Hrvatskom udrugom poslodavaca kako bismo dodatnim edukacijama osnažili poduzetnike i sve one koji žele sudjelovati u programima cjeloživotnog obrazovanja. Znamo da svaka edukacija pomaže, osobito kada je usmjerena na mudro korištenje europskih fondova, o čemu će polaznici učiti na seminarima “Upravljanje EU projektima” na Ekonomskom fakultetu, a osim njima cilj nam je pružiti podršku usavršavanja menadžera putem “Programa usavršavanja menadžera – PUMA” kako bi oni svojim znanjem doprinijeli otvaranju novih radnih mjesta i poboljšanju gospodarskih aktivnosti – rekao je zamjenik župana Josip Miletić i čestitao svima uključenima u projekte.

Direktor HUP Regionalnog ureda naglasio je kako postoji veliki interes za sudjelovanje u projektima.

– Zahvaljujem još jednom Osječko-baranjskoj županiji što na ovaj način ulaže u obrazovanje naših poduzetnika, čime možemo povećati našu konkurentnost i imati još bolje financijske rezultate. Naglašavam da HUP po 19. put potpisuje ugovor s Osječko-baranjskom županijom, koja je prva županija u RH koja je prepoznala značaj PUMA programa. Samo prošle godine 20 edukacija je prošlo više od 600 naših članova, što govori o interesu i potrebi tih seminara s aktualnim temama kojih nema na tržištu edukacija – kazao je Sarić.

– Drago mi je da drugi put potpisujemo Ugovor o suradnji u provedbi seminara “Upravljanje EU projektima”, koji je primjer kakva bi trebala biti suradnja između Sveučilišta, poslodavaca i regionalne vlasti. Takva je suradnja jamac gospodarskog razvoja i kontinuiteta svega pozitivnog što se čini u županiji. Veseli me da Županija prepoznaje važnost cjeloživotnog obrazovanja, ali i obrazovanja na području upravljanja europskim projektima koji pružaju golemi potencijal napretka. Prošlogodišnji seminar je bio vrlo uspješan, polaznici su iskazali veliko zadovoljstvo, a isto očekujem i ove godine. Seminar je osmišljen da polaznike upozna s cijelim procesom, od prepoznavanja natječajnih prilika, do pisanja projektne prijave i kasnije provedbe te evaluacije projekta. Vjerujem da će svi koji završe ovaj seminar steći potrebna znanja kako bi mogli u svojim tvrtkama još aktivnije raditi na prijavi za europske projekte – naglasio je dekan Ekonomskog fakulteta Crnković.

Pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo OBŽ Ivana Katavić Milardović istaknula je da su dostupnost raspoloživih ljudskih potencijala i mogućnost privlačenja sredstava iz fondova EU važni preduvjeti gospodarskog rasta i razvoja.

– Upravo zato Osječko-baranjska županija, kao vodeća županija u RH po povlačenju sredstava iz fondova EU, s našim partnerima, Ekonomskim fakultetom u Osijeku i HUP-om, provodi dva značajna projekta koji će pomoći poduzetnicima u stjecanju dodatnih znanja i mogućnosti privlačenja njima neophodnih sredstava za daljnji rast i razvoj. Vrijednost ugovora s HUP-om u provedbi programa PUMA je 4.000 eura. Županija će sufinancirati provođenje ovog projekta i u 2023./2024. godini, a Hrvatska udruga poslodavaca se obvezuje pružiti edukaciju za najmanje 80 polaznika. Projekt “Upravljanje EU projektima” koji Županija provodi s Ekonomskim fakultetom i HUP-om vrijedan je oko 6.500 eura, sufinanciraju ga OBŽ i HUP, a Ekonomski fakultet provodi edukaciju za 20 polaznika. Nadamo se da će ovi projekti dati dodatni doprinos cjelokupnom gospodarskom razvoju naše županije – zaključila je pročelnica Katavić Milardović.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content