Otvoren foto natječaj “Najljepši prizori Osječko-baranjske županije”

Osječko-baranjska županija i ove je godine otvorila foto natječaj za izbor najljepših amaterskih fotografija koje prikazuju skrivene i otkrivene kutke županije okom i aparatom Slavonaca i Baranjaca.

Natječaj je pokrenut prije tri godine s ciljem “ovjekovječivanja” ljepote i jedinstvene raznolikosti Osječko-baranjske županije kroz godišnji kalendar. U objavljenim uvjetima stoji kako sudionici natječaja mogu biti svi građani amateri bez obzira na dob, a zadatak natječaja je fotografiranje najljepših dijelova Osječko-baranjske županije, njenu bioraznolikost, rijeke, parkove, dvorce, manifestacije i drugo.

– Svaki sudionik može poslati isključivo jednu fotografiju na natječaj i to u digitalnom obliku. Minimalna veličina fotografija treba biti najmanje 150 DPI, dopuštena veličina datoteke je najviše 8 MB, a dopušteni format je JPG. Datoteka fotografije treba sadržavati ime i prezime autora, a maloljetne osobe trebaju ispuniti privolu s potpisom roditelja koji daje suglasnost za objavu podataka u svrhu promocije izložbe. Fotografije mogu biti crno-bijele ili u boji, a obrada fotografije u programima za uređivanje fotografije dopuštena je do mjere koja ne narušava i ne mijenja osnovni smisao snimljenog sadržaja. Svaki od sudionika natječaja prijavljuje isključivo svoje fotografije i preuzima odgovornost za sadržaj. Autor slanjem fotografije na natječaj daje suglasnost organizatorima natječaja da bez naknade može objavljivati prijavljenu fotografiju u svrhu promocije, izložbe i kalendara Osječko-baranjske županije- stoji u uvjetima objavljenog natječaja.

Krajnji rok za slanje fotografija je 23. studeni, a fotografije treba poslati na e-mail: koji je zaštićen od spambota. Stoga je potrebno omogućiti JavaScript sa sljedećim podacima: ime i prezime, adresa, broj telefona, mjesto snimanja i naziv fotografije.

Nagrađeno će biti 13 najljepših fotografija po izboru stručnog žirija, a jedna fotografija će biti nagrađena prema izboru publike na FB profilu Osječko-baranjske županije.

(www.icv.hr, OBŽ)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content