Počinje nova Glazbena tribina: Hrvatsko društvo skladatelja obilježit će 60 godina ove manifestacije u Osijeku

Glazbena tribina po šezdeseti put otvara svoja vrata svima zainteresiranima za hrvatsku autorsku glazbu, a u Osijeku će se održati treći put zaredom, od sutra (petak), do 5. studenog ugošćujući impresivan broj atraktivnih izvođača s domaće i međunarodne scene.

-Tribina ove godine obilježava respektabilnu 60. obljetnicu, čime se ističe kao jedna od glazbenih manifestacija s najdugovječnijim stažem i najdužom tradicijom na našoj glazbenoj sceni! Za to jubilarno izdanje umjetnički voditelj Tibor Szirovicza priredio je bogat i raznolik program- ističu organizatori.

Navode kako je program otvoren brojnim imenima hrvatske autorske scene: od Stjepana Šuleka, Borisa Papandopula i Mila Cipre, preko Igora Kuljerića, Stanka Horvata, Frane Paraća i Marka Ruždjaka, sve do Mladena Tarbuka, Berislava Šipuša, Ive Josipovića i mnogih drugih.

Bit će to prigoda za susret osječke publike s velikanom hrvatskog pijanizma Vladimirom Krpanom i uglednom pijanisticom Katarinom Krpan, Cantus Ansamblom i fantastičnim Matijom Dedićem, zatim cijenjenom mezzosopranisticom Martinom Gojčeta Silić, mladom orguljašicom Teom Kulaš i multiinstrumentalistom Ratkom Vojtekom, kao i Zagrebačkim puhačkim ansamblom te Ansamblom za suvremenu glazbu Quasars iz Slovačke,

U povodu 60. obljetnice autorice Dina Puhovski i Petra Pavić priredile su dokumentarni film čijom će premijerom u petak 3. studenog biti otvoren ovogodišnji program. Uz projekciju filma vezana je i tribina “Glazbena tribina – prošlost, sadašnjost, budućnost” koja će se održati drugog dana manifestacije.

Programi se održavaju u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku, konkatedrali sv. Petra i Pavla te Kulturnom centru Osijek.

Ulaz na programe manifestacije je slobodan, osim za koncerte koji se održavaju u HNK-u u Osijeku (Vladimir i Katarina Krpan – 3.11.; Cantus Ansambl – 4.11.) za koje se ulaznice mogu osigurati na blagajni kazališta.

(www.icv.hr, tj) 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content