Proglašeni najuspješniji sportaši i sportski djelatnici grada Orahovice u 2023. godini

Zajednica športskih udruga grada Orahovice održala je redovnu godišnju skupštinu kao i uvijek na kraju godine temeljenu na iznošenju plana i financijskog plana za 2024. godinu te svečanost proglašenja najboljih u sportu za 2023. godinu.

Predsjednik ZŠU grada Antun Grabovac zahvalio je na početku svim sportašima i sportašicama, klubovima, trenerima i djelatnicama na ogromnom trudu i radu kroz 2023. godinu i odličnim postignutim rezultatima posebno istaknuvši boćare BK Doljani koji su osvojili Kup Slavonije i predstavljali Slavoniju na Kupu Hrvatske, zatim rukometaše Orahovice na odličnom nastupu i plasmanu u sami vrh 2. HRL, pohvalio je i ŽRK Orahovica koji je nakon niza sezona u pogon i natjecanje ponovno vratio seniorsku ekipu te na kraju izrazio veliko žaljenje sudbinom NK Papuka koji je, kako je rekao, u samo godinu dana od 3. NL Sjever pao u osmi rang hrvatskog nogometa.

Nakon što je Grabovac podnio oba plana, a Skupština jednoglasno iste i potvrdila, uslijedila je svečanost proglašenja najboljih u sportu za tekuću godinu. Odlukom Upravnog odbora Zajednice, a temeljem pristiglih prijedloga i nominacija, za najboljeg sportaša godine izabran je boćar BK Doljani Dražen Borda, najbolji boćar svog kluba te jedan od ponajboljih boćara Međužupanijske boćarske lige.

Za najbolju sportašicu proglašena je rukometašica ŽRK Orahovica Mia Straka, najbolja muška ekipa je BK Doljani, a najbolja ženska U-11 ekipa ŽRK Orahovica.

Za trenericu godine proglašena je neumorna Andrijana Rukavina iz ŽRK Orahovica koja je više nego uspješna voditeljica Škole rukometa u klubu te sada i trenerica seniorske ekipe, dok je za sportskog djelatnika izabran dugogodišnji predsjednik Športsko ribolovnog društva “Šaran” Stanislav Sikora.

ZŠU je tradicionalno izabrala i najperspektivnije sportaše grada u tekućoj godini ili po službenom nazivu “Sportska nada godine” pa je tako ova nagrada u ženskoj konkurenciji više nego zasluženo pripala odličnoj mladoj rukometašici ŽRK Orahovica Arijani Čočaj te u muškoj mladom igraču NK Papuka Gabrijelu Džajkiću.

Na kraju svečanosti uručena je i jedna posebna nagrada i to Hrvatskom planinarskom društvu Orahovica za 100 godina planinarstva na ovom području.

-Čestitam u ime Zajednice svim nagrađenima i hvala im što su na najbolji mogući način promovirali ime grada i pokazali da Orahovica ima itekako kvalitetne i vrijedne sportaše, sportske radnike i trenere. Hvala svima na trudu i zalaganju i siguran sam da zajedno jednako tako uspješno nastavljamo i iduće godine – rekao je predsjednik Grabovac.

Najbolji sportaš Dražen Borda kratko se zahvalio na nagradi.

-Moja nagrada je zapravo nagrada klubu jer jako se trudimo, ulažemo napore da budemo što bolji i evo ove godine smo uspjeli ostvariti najbolji rezultat u povijesti kluba osvajanjem Kupa Slavonije i plasmanom na državnu završnicu. Hvala svim mojim suigračima jer bez njih ovo ne bi bilo moguće – rekao je Borda.

Rukometašica Mia Straka uz ogromnu rukometnu kvalitetu koju posjeduje, svojim predanim radom i odnosom prema sportu i suigračicama više je nego zaslužila ovu nagradu. Trenutno je nažalost s teškom ozljedom koljena.

-Uvijek dajem sve od sebe, ali rukomet je ekipni sport i svaku nagradu uvijek zaslužuje ekipa, tako i ja svoju posvećujem svim mojim curama. Oporavak ide dobro i jedva čekam da ponovno istrčim na parket – zaključila je Mia.

Svatko od nagrađenih se zahvalio na dobivenoj nagradi, a možda najveću čar ovakvih svečanosti kroz samo nekoliko riječi ocrtava se u riječima 14-godišnje Arijane Čočaj.

-Najviše me čini sretnom bavljenje sportom, u njemu vidim zdravlje, prijateljstvo i najljepše trenutke, a kada dobiješ nagradu za ono u čemu uživaš onda je sreća najveća – zaključila je Čočaj.

Na samom kraju nazočnima se u ime Grada Orahovice obratio izaslanik gradonačelnika Tomislav Katalinić.

-Čestitam od srca svim nagrađenima, pokazalo se kao i mnogo puta do sada da je sport jedan od najvećih promotora našeg grada i ja se od srca zahvaljujem svima vama koji nesebično odvajate svoje vrijeme, radite, tenirate i dajete sve od sebe u sportu. Grad će vam i dalje naravno biti na raspolaganju – zaključio je Katalinić.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content