Čačinci još jednom pokazali veliko srce: Na humanitarno-sportskom spektaklu za “Jaglace” prikupljeno više od dvije tisuće eura

U organizaciji Turističke zajednice Područje vrata Papuka i pod generalnim pokroviteljstvom Općine Čačinci, u sportskoj dvorani Osnovne škole Antuna Gustava Matoša u Čačincima održan je u subotu, 27. siječnja 10. jubilarni humanitarno-sportski spektakl pod nazivom “Čačinci za Jaglace”. Riječ je o malonogometnom turniru s kojeg sav prihod ide Udruzi osoba s intelektualnim teškoćama “Jaglac Orahovica”.

Sve je počelo turnirom kafića, da bi posljednjih nekoliko godina, kao i ove, na turniru četiri ekipe, nastupali nogometni klubovi čačinačkog okruženja. Tako su ove godine uz domaću NK Mladost, nastupili NK Sloga Zdenci, NK Mikleuš i NK Papuk Osječko 1664 Orahovica.

Na svečanom otvorenju nazočnima se obratila predsjednica “Jaglaca” Đurđa Šimatović naglasivši kako će prikupljena sredstva biti dio sredstava za novo kombi vozilo udruge.

-Od srca hvala svima koji su došli u čačinačku sportsku dvoranu i pomogli u održavanju ovog turnira, a prije svega hvala Općini Čačinci i Turističkoj zajednici Vrata Papuka koji su sve ovo pripremili te posebno načelniku Alenu Jurencu koji je jedan od začetnika ove priče još prije 10 godina. Sredstva koja ćemo danas prikupiti bit će čuvana na računu i namijenjena kupnji novog kombi vozila osoba s invaliditetom. Akciju za ovo kombi vozilo smo pokrenuli početkom prosinca i još uvijek nemamo dovoljno sredstava, ali vjerujemo da ćemo uspjeti. Hvala svim igračima, publici i Čačincima na njihovom ogromnom srcu za nas – rekla je Šimatović.

Turnir je otvorio načelnik općine Čačinci Alen Jurenac.

-Lijepo je vidjeti danas naše Jaglace ovdje među nama i posebno sam sretan i ponosan što evo već desetu godinu organiziramo ovaj turnir za njih. Hvala Čačincima koji godinama imaju ogromno srce, naime kroz ovih deset godina smo za Jaglac na ovom turniru skupili više od 20 tisuća eura i nadam se da smo uspjeli olakšati rad ovoj plemenitoj udruzi. Hvala našim sportašima koji su sve ove godine dali svoj doprinos za ovaj humani čin i svim onim vanjskim donatorima koji svake godine podupiru ovaj humanitarno-sportski spektakl. Idemo dalje zajedno za Jaglace, Čačinci će uvijek biti uz njih – rekao je Jurenac.

Krenule su potom utakmice. U prvoj poluzavršnici sastali su se NK Mikleuš i NK Sloga Zdenci. Nakon odlične i zanimljive utakmice pobjedu je odlučio pogodak Zvonimira Špoljarića u posljednjoj minuti susreta za konačnih 3:2 i ulazak Sloge u završnicu. U drugom poluzavršnom ogledu čačinačka Mladost bila je uvjerljiva kontra Papuka s konačnih 5:2.

Nakon poluzavršnih utakmica odigrana je prva revijalna utakmica i to uzrasta do 13 godina čačinačke Mladosti i zdenačke Sloge, a slavili su Čačinčani pogotkom Jerbića.

U nastavku je odigrana utakmica za treće mjesto u kojoj je Mikleuš slavio nad Papukom 5:4 uz dva pogotka Mrve te po jedan Dorinke, Kujavića i Kovača, dok je za Papuk tri pogotka postigao Denis Šramek, a jedan Erik Babac.

Uoči završnice odigran je i drugi revijalni susret i to uzrasta do 11 godina u kojem su snage odmjerili domaća Mladost i Papuk. Slavili su domaćini s 2:0 pogocima Jurline i Lukića.

Velika završnica opravdala je svoj epitet. Dvije odlične momčadi, domaća Mladost i zdenačka Sloga, odigrali su odličnu utakmicu s puno pogodaka i sjajnih poteza. Povela je Mladost već u prvoj minuti pogotkom Mateja Rukavine, a vrlo brzo poravnao je Marko Mataija, da bi Stipe Čavić krajem prvog dijela ponovno doveo Mladost u vodstvo. Početkom drugog dijela Antonio Ognjenović povećava na 3:1, a onda u samo minutu Sloga poravnava. Greške obrane Mladosti koristi Stjepić i dva puta trese mrežu Mladosti za 3:3. Pokušavalo se s obje strane, da bi se ključnim trenutkom susreta pokazao sjajan pogodak Tonija Ramića petom za 4:3. Povećao je zatim Rukavina na 5:3, da bi u posljednjim sekundama Petar Špojarić uspio smanjiti na konačnih 5:4.

Nagrade svima uručili su načelnik Alen Jurenac, predsjednica “Jaglaca” Đurđa Šimatović, direktorica TZP Vrata Papuka Ana Marunica te korisnik “Jaglaca” Davor Hlavati.

Treba svakao reći da su sve utakmice odlično odsudili Mario Lončar iz Čačinaca i Aco Vuzem iz Našica. I na kraju, najveći dobitak ovog humanitarno-sportskog spektakla – visoko u zrak podignut je ček na kojem je pisalo da je za “Jaglac” na ovom turniru prikupljeno 2.082,10 eura. Čačinačko srce i srce svih onih koji su došli i pomogli je neizmjerno veliko, a “Jaglaci” su svima pohitali u zagrljaj i na zajedničko fotografiranje za vječnu uspomenu.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content