Izdana građevinska dozvola za sustav navodnjavanja Lukač I. faza

Upravni odjel za graditeljstvo, zaštitu okoliša i imovinsko – pravne poslove Virovitičko–podravske županije izdalo je investitoru, Virovitičko–podravskoj županiji građevinsku dozvolu za građenje sustava navodnjavanja “Lukač I. faza”.

Sustav navodnjavanja Lukač nalazit će se se u općini Lukač, na području katastarskih općina Turanovac i Gornje Bazje. Sustav navodnjavanja nalazit će se južno od rijeke Drave u blizini naselja Turanovac na bruto površini od 566 ha (447 ha neto površine). Zahvat vode i smještaj crpne stanice planiran je na desnoj obali rijeke Drave.

Virovitičko-podravska županija može se pohvaliti kako je među predvodnicima u Hrvatskoj što se tiče sustava navodnjavanja. Sustavima navodnjavanja želi se pomoći poljoprivrednicima, posebno sada u vremenima neizvjesnih klimatskih promjena.

– Priroda i klimatske promjene nas uče da moramo biti spremni za nove uvjete, ali i kako imati bolje prinose. Budući da imamo idealne uvjete uz rijeku Dravu, zašto ne natapati polja kako za trenutne, tako i za buduće generacije, posebno ako se pritom dobiju bespovratna sredstva. Sve što radimo danas ostat će budućim naraštajima – rekao je župan Igor Andrović za dosadašnja i buduća ulaganja u sustave navodnjavanja.

(vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content