Od 1. siječnja krenule nove mjere HZZ-a za samozapošljavanje

Od 1. siječnja krenule su nove mjere HZZ-a za samozapošljavanje.

Potpora za samozapošljavanje može se dodijeliti nezaposlenoj osobi za pokrivanje troškova za osnivanje i započinjanje poslovanja poslovnog subjekta u sljedećim organizacijskim oblicima: obrt, trgovačko društvo, samostalna djelatnost i ustanova.

Cilj mjere je financijska podrška nezaposlenim osobama koje odluče pokrenuti vlastiti posao, ciljane skupine su nezaposlene osobe prijavljene u evidenciju nezaposlenih osoba koju vodi Zavod, a trajanje mjere iznosi 24 mjeseca.

Iznos potpore male vrijednosti za samozapošljavanje određuje se prema budućoj registriranoj djelatnosti poslovnog subjekta, a u skladu s Nacionalnom klasifikacijom djelatnosti (NKD).

POTPORA ZA SAMOZAPOŠLJAVANJE može se dodijeliti za tri skupine korisnika:
1. Skupina – do 15 tisuća eura
2. Skupina – do 10 tisuća eura
3. Skupina – do 7 tisuća eura

POTPORA ZA SAMOZAPOŠLJAVANJE – ZELENO/DIGITALNO

Iznos potpore određuje se prema budućoj registriranoj djelatnosti poslovnog subjekta, a u skladu NKD-om i potpora za samozapošljavanje može se dodijeliti za tri skupine korisnika:
1. Skupina – do 20 tisuća eura
2. Skupina – do 15 tisuća eura
3. Skupina – do 10 tisuća eura

Navedeni iznosi obje potpore predstavljaju najveći mogući iznos potpore koji se može dodijeliti sukladno registriranim djelatnostima, dok će se konačna visina dodijeljene potpore za samozapošljavanje odrediti temeljem procjene opravdanosti početnog ulaganja sukladno iskazanim potrebama u dostavljenom poslovnom planu i troškovniku, koji je sastavni dio poslovnog plana.

Zahtjevi za dodjelu potpore zaprimaju se najkasnije do 30. rujna ove godine, odnosno do utroška osiguranih sredstava.

Detaljnije informacije o uvjetima i načinima podnošenja zahtjeva u 2024. godini bit će dostupne u siječnju 2024. godine, a moći ćete ih pronaći OVDJE

(inkubatorivpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content