Opasnosti skupnog lova: Edukacije u lovačkim društvima Magadenovcu, Dardi, Budimcima i Belišću

Većina stradavanja u lovu događa se zbog nestručnog rukovanja oružjem i ne pridržavanja osnovnih pravila sigurnosti u lovu. Stoga u sklopu policijskog preventivnog projekta “Siguran lov”, policijski službenici lovcima ukazuju na opasnosti skupnog lova, ali i opasnosti koje vrebaju prilikom rukovanja s oružjem prije, za vrijeme i nakon lova.

Policijski službenici za prevenciju Ureda načelnika, Policijske uprave osječko-baranjske, u dogovoru s lovačkim društvima organizirali su obilazak i edukaciju lovaca o sigurnosti u lovu.

Tijekom posjeta Lovačkih društava i razgovora s lovcima policijski službenici lovcima su dijelili edukativno-preventivne materijale pod nazivom “Lovci, oprez! Oružje ubija”, izrađene u suradnji s Osječko-baranjskom županijom i Lovačkim savezom osječko-baranjske županije.

U tim materijalima navedena su osnovna pravila o sigurnom rukovanju oružjem i sigurnom lovu. Proteklog mjeseca policijski službenici održali su edukaciju u lovačkim društvima u Magadenovcu, Dardi, Budimcima i Belišću.

(PU osječko-baranjska)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content