Pobijedite glavobolju i budite korak ispred sezonskih alergija: Iskoristite prednosti akupunkture koja već od prvog tretmana donosi olakšanje

Budite korak ispred sezonskih alergija. Pobijedite i glavobolju koja remeti vaš dnevni ritam uz pomoć akupunkture, poručuje dr. Ivan Andrašević, a koji ovaj tretman provodi u svojoj privatnoj ordinaciji „ExMed“ u Gajevoj ulici u Virovitici. 

-Uskoro počinje sezona alergija i samim tim, niz tegoba za pacijente, od kojih neki imaju izrazito teške simptome, a koji im u dužem periodu narušavaju kvalitetu života. Dosadašnje, višegodišnje iskustvo primjene akupunkture pokazuje kako se te tegobe znatno smanjuju već nakon prvih nekoliko tretmana, a kroz 5-6 i nestaju. 

LAKŠE SE DIŠE 

Od ublažavanja i uklanjanja simptoma nalik prehladi, problemima s disanjem, oticanja kapaka, umora, pa sve to općeg osjećaja slabosti i iscpljenosti, akupunktura donosi i brojne druge dobrobiti za cijeli organizam, pa tako pozitivno djeluje i na živčani, endokrini, imunološki, kardiovaskularni i probavni sustav – ističe dr. Andrašević. 

Vezano uz iskoristivost akupukture u liječenju alergija, dr. Andrašević kaže kako neki pacijenti izvješćuju o smanjenju simptoma alergija, poput svrbeža, kihanja, curenja nosa i crvenila očiju, odmah nakon prvih par terapija.

Ako su alergijski simptomi povezani s problemima u dišnim putovima, poput astme ili alergijskog rinitisa, neki ljudi primjećuju i poboljšanje u disanju.

BEZ MIGRENE, LIJEKOVA, MUČNINA

Naglašava i prednost akupunkture u liječenju glavobolja. 

Akupunktura se ponekad koristi za smanjenje intenziteta glavobolja, uključujući napetost, migrenu ili klaster glavobolje. Primjena akupunkture može dovesti do znatnijeg smanjenja uzimanja analgetika ili čak do apsolutnog prestanka uzimanja lijekova protiv glavobolja. Neki pacijenti, nakon serije akupunkturnih tretmana, izvješćuju o smanjenju učestalosti glavobolja.

Akupunktura može pomoći i u smanjenju povezanih simptoma, poput mučnine ili osjetljivosti na svjetlost, vezane uz migrenu.

LIJEČI I VRAĆA ORGANIZAM U RAVNOTEŽU 

Govoreći o akupunkturi, dr. Andrašević podsjeća da je riječ o metodi koja potiče sve tjelesne funkcije. Korijeni su joj u Kini. Koristi se za ublažavanje raznih oboljenja i to putem zabadanja iglica u određene točke na tijelu. Prema tradicionalnom kineskom učenju, u čovjekovom tijelu kola energija kroz 14 glavnih meridijana i 361 točku, a tu energiju moguće je dovesti u ravnotežu (što rezultira prestankom boli i izlječenjem bolesti) putem stimulacije iglicama. 

Već više od 40 godina akupunktura je priznati dio komplementarne, “zapadne” medicine, koji je priznala i Svjetska zdravstvena organizacija, a u Hrvatsku je uvedena 1989. godine. 

Iako se na zapadu koristi za liječenje, u istočnim zemljama je dio preventive, budući da, prema holističkom vjerovanju, cijeli čovjekov organizam dovodi u ravnotežu. 

Zato dr. Andrašević kaže kako akupunkturu mogu isprobati i zdrave osobe, kako bi organizam “resetirali”, ojačali imunitet i općenito poboljšali rad svih svojih tjelesnih funkcija. 

viber slika 2023 08 10 10 04 19 640

KAKO IZGLEDA TRETMAN I KOLIKO TRAJE? 

-Ovisno o vrsti bolesti, iglice se stavljaju na određeni dio tijela. Ne stavljaju se samo na velike površine (abdomen, noge, ruke). Kod npr. liječenja alergije i glavobolje, iglice se koriste najvećim dijelom na području lica, čela, cijele glave, uha pa čak i dio ruku. Okviran broj iglica kod liječenja glavobolja ili alergija može varirati između 20 do 35.

Ubod iglice može rezultirati normalnim osjećajem žarenja ili peckanja, ali nikako ne smije boljeti. Jedan tretman traje između 20 i 30 minuta. Cijena mu je 35 eura. Prosječni broj tretmana koji bi pacijent trebao proći je između 5 i 10. Pacijent se nakon tretmana može osjećati umorno ili pospano, no većina ih se osjeća jako opušteno. 

U periodu nakon tretmana tijelo uspostavlja ravnotežu,  pa je moguće da se osjeti i blago pogoršanje simptoma, nakon kojih dolazi do ublažavanja i nestajanja istih. Pacijentima to uvijek napominjem, da znaju što ih čeka i da ne misle kako tretman “ne vrijedi”. Treba samo biti strpljiv i rezultati svakako dolaze, u pojedinim stanjima do punog izlječenja – napominje dr. Andrašević. 

Kada krenuti s tretmanom, osobito ako je riječ o osobama koje boluju od alergije? 

-Ako su alergije sezonske i vezane uz određeno razdoblje godine (poput peludne alergije), možda je korisno započeti tretman nekoliko tjedana ili mjeseci prije očekivanog početka sezone. 

Ako su se alergijski simptomi već pojavili, akupunktura može pomoći u olakšavanju simptoma poput kihanja, curenja nosa, svrbeža očiju ili osipa – pokazuje iskustvo dr. Andraševića.

Collage 3

ISKUSTVA PACIJENATA 

Pacijenti su zadovoljni ovom metodom. 

-Na akupunkturu sam išla radi jakih glavobolja koje su se znale javljati svaki mjesec ili svaka dva mjeseca i trajale bi po 6,7 dana, a ponekad i duže. Nakon odrađene ture akupunkture moje glavobolje su se smanjile. Smanjila se njihova jačina, trajanje i učestalost. Vrijedi pokušati! – kaže pacijentica Tena. 

Pacijentica Ivana ima problem s alergijama.   

-Akupunktura mi je pomogla u ublažavanju tegoba koje imam zbog sezonskih alergija. Liječnik je stručan, pažljiv u izvođenju i daje sve potrebne informacije vezano uz tretman i njegove učinke – naglašava. 

KAKO SE NARUČITI? 

Pacijenti na prvi tretman trebaju ponijeti medicinsku dokumentaciju, kao i piti propisanu terapiju. 

Ordinacija ExMed“, u Ulici Ljudevita Gaja 19 u Virovitici pacijentima je na raspolaganju pet dana u tjednu. Pacijenti se mogu prijaviti putem telefona: 033 683 187, odnosno na broj mobitela: 095 595 20 83. 

Sve dodatne informacije zainteresirani mogu pronaći na stranici: inmedweb.com.

(PROMO)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content