Počele prijave za majstorske ispite u Obrtničkoj komori Virovitičko-podravske županije, rok je do 9. veljače

Prema uobičajenom rasporedu Hrvatske obrtničke komore, u tijeku su prijave za polaganje majstorskih ispita koji će se održati u proljetnom ispitnom roku.

U organizaciji Obrtničke komore Virovitičko-podravske županije, majstorski ispiti se mogu polagati u tridesetak različitih zanimanja, poput kuhara, vodoinstalatera, automehaničara, frizera…

Nakon uspješno provedenih praktičnih dijelova ispita, a potom i pismenih provjera iz stručno-teorijskih znanja, gospodarstva i pravnih propisa, dodjeljuje se majstorska diploma, kao vrhunac svakoga obrtničkog zanimanja.

-Diploma ujedno omogućava otvaranje određenog obrta, kao i primanje naučnika na stručnu praksu. Prijave su u tijeku, a rok za zaprimanje dokumentacije je do 9. veljače, stoga molimo sve zainteresirane da se što prije jave, jer naknadne prijave nažalost nećemo moći zaprimiti – poručili su iz Obrtničke komore VPŽ.

Također, traju i prijave za ispite o stručnoj osposobljenosti za travanjski rok. Bez formalnog radnog iskustva te najmanje završenom osnovnom školom, može se položiti ispit u petnaestak zanimanja, a u posljednje vrijeme najčešće su to keramičari, zavarivači plinom, poslužitelji jela i pića i priprematelji jednostavnih jela i slastica. Rok za ispite je do početka ožujka.

Za sve informacije možete se javiti u Obrtničku komoru Virovitičko-podravske županije, Pavla Radića 3, Virovitica, na telefon 033/725-493 ili posjetiti njihovu web adresu www.okvpz.hr

(www.icv.hr, Obrtnička komora VPŽ)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content