2. HRL SJEVER Marija Roberta Magić u posljednjim sekundama pogodila za pobjedu: Pitomača na domaćem terenu slavila protiv Đurđevca

Susjedski derbi 2. HRL Sjever za rukometašice između Pitomače i Đurđevca opravdao je očekivanja.

Na početku su se ekipe izmjenjivale u prednosti, a od 12. minute gošće iz Đurđevca kontroliraju rezultat. Na odmor se odlazi s rezultatom 15:13 za Đurđevac.

Na početku drugog dijela gostujuća ekipa u nekoliko navrata odlazi na +5, međutim igračice trenera Željka Poljaka se ne predaju. Postepeno se približavaju, da bi utakmica minutu prije kraja ponovno bila u egalu (30:30).

Do kraja je ostalo 15-tak sekundi, a za veliko slavlje u domaćim redovima pobrinula se Marija Roberta Magić koja je postigla pobjednički zgoditak za konačnih 32:31.

Bio je ovo prvi poraz za rukometašice Đurđevca u sezoni.

Dodajmo i kako su igru Pitomače u napadu nosile Nina Ferić s 11 te Marija Robert Magić i Nika Dedi s po šest pogodaka, dok je vratarka Iva Blažević upisala 12 obrana.

– Imao sam na raspolaganju puno kompletniji sastav nego na početku sezone u Đurđevcu, što se u konačnici osjetilo na rezultatu. Ova dva boda bit će nam veliki poticaj za nastavak natjecanja- rekao nam je trener Pitomače Željko Poljak.

PITOMAČA – ĐURĐEVAC 32:31
Pitomača: Iva Biuk, Iva Blažević, Ema Antoljak, Tonka Grgačić, Nina Ferić 11, Valentina Šanteković 3, Sofija Martinčević, Jana Jambriško 3, Nika Pintarić, Marija Roberta Magić 6, Nika Dedi 6, Maja Biuk, Ana Šimić Kaša, Karla Paleka, Mia Zagrajski 2 i Marija Veronika Lacković 1. Trener: Željko Poljak.

2. HRL Sjever tablica 12. kolo

(www.icv.hr, mš, foto: ilustracija)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content