“Glasnici istine” po jedanaesti put istrčali Memorijalnu utrku “Putevima Kobri, putevima heroja”

Članovi Udruge maratonaca Virovitičko-podravske županije “Glasnici istine”, Slatinčani Pavo Tutenov i Goran Draksler, Virovitičani Mario Kovač i Željko Lukačević, Robert Knapić iz Nove Bukovice, te Duško Štrbac, počasni član “Glasnika” iz Zagreba, uz logističku podršku Ivane Novak iz Nove Bukovice, sudjelovali su na 11. memorijalnoj utrci “Putevima Kobri, putevima heroja” koja se trčala od Islama Latinskog do Novigrada u duljini od 18 kilometara.

Memorijalnu utrku organizirali su veterani 3. bojne 3. gardijske brigade iz Slavonskog Broda u spomen na 23 svoja poginula pripadnika u vojno-redarstvenoj akciji “Maslenica” 1993. godine.

Pozdravne riječi “Glasnicima istine” na samom startu kod “Zelenog hrasta” uputio je i na put ispratio predsjednik Udruge veterana 3. bojne 3. gardijske brigade, general-bojnik Krešimir Šipoš.

“Glasnici istine” na svom putu do ciljnog odredišta zastali su u Kašiću kod križa od slavonskog hrasta, spomen obilježja poginulim pripadnicima 3. gardijske brigade Kune gdje su ih dočekali sudionici komemorativnog skupa te zajednički zapalili svijeće i položili vijence u spomen na 36 poginulih Slavonaca koji su svoj život položili u VRA “Maslenica” i obrani Zadarskog zaleđa.

Tradicionalno, “Glasnici istine” zastali su u Paljuvu gdje ih dočekuje obitelj Mire Bratovića pripremivši im okrjepu i gdje su zajednički paljenjem svijeća odali počast poginulim hrvatskim braniteljima u obrani Paljuva.

Po dolasku na ciljno odredište u Novigrad, sudionike utrke dočekali su organizatori, dopredsjednik Udruge veterana 3. bojne 3. gardijske brigade Luka Krijan, načelnik općine Novigrad Joso Klapan i učenici jedne slavonsko-brodske osnovne škole.

– Glasnici istine stalni su sudionici ove memorijalne utrke, a za pomoć u organizaciji odlaska i podršci zahvaljujemo Gradu Slatini, Sportskoj zajednici Virovitičko-podravske županije, MORH-u i Zajednici udruga i članova HVIDRA Virovitičko-podravske županije – istaknuo je predsjednik udruge Pavo Tutenov.

(www.icv.hr, adf, foto: Glasnici istine)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content