IN MEMORIAM Preminuo Zvonko Nađ, prvi i dugogodišnji pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Grada Orahovice

Grad Orahovica ostao je bez još jednog svog čovjeka koji je ostavio dubok trag u radu i razvoju grada. Naime, u 70. godini iznenada od posljedica srčanog udara preminuo je Zvonko Nađ, prvi pročelnik samostalne općine Orahovica iza Domovinskog rata na kojem je poslu radio dugi niz godina sve do 2019. kada je otišao u mirovinu.

Zvonko je rođeni Mikleušanin, ali posao ga je odveo u Vukovar gdje ga je zatekao Domovinski rat, te je na prvim crtama obrane grada Vukovara kao hrvatski branitelj zarobljen i nakon pada grada završio u jednom od srpskih logora u Sremskoj Mitrovici. Nakon razmjene, vratio se Orahovicu, rodni grad njegove supruge Slavice gdje je prvo bio zaposlen u Uredu državne uprave kao tržni inspektor, a potom je 1993. pri ustroju Općine Orahovica kao samostalne postao i prvi pročelnik.

Dugi niz godina savjesno i marljivo radio je na mjestu pročelnika, gotovo da niti jedan gradski projekt nije započeo, a da prvo nije prošao kroz njegove ruke. Miran, tih, samozatajan, ali iznimno vrijedan, marljiv i što je najvažnije bilo u njegovom poslu, pedantan i predan.

Jedinstveni Upravni odjel grada pamtit će ga po svemu što je dao za svoj grad, a njegova radna ostavština još će dugo biti temelj rada Gradske uprave. Pokopan je jučer (nedjelja) na orahovačkom gradskom groblju.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content