Pokrajina Tirol donirala Javnoj vatrogasnoj postrojbi Našice vatrogasne autoljestve

U sklopu suradnje Vatrogasne zajednice Osječko-baranjske županije s pokrajinom Tirol, predstavnici Grada Našica i Javne vatrogasne postrojbe Našice u Austriji su preuzeli vatrogasne autoljestve. Radi se o rabljenom vozilu koje je redovno održavano i servisirano, te će u našičkom JVP-u služiti još godinama.

Osobno su na velikodušnoj donaciji gradonačelniku Grada Eben am Achensee Martinu Harbu i zapovjedniku lokalnog vatrogasnog društva Danielu Paulitschu zahvalili i od njih preuzeli ključeve gradonačelnik Grada Našica Krešimir Kašuba i zapovjednik JVP-a Našice Danijel Matković.

– Posebna mi je čast bila zahvaliti se u ime Grada Našica gradonačelniku i vatrogascima iz Tirola na ovoj donaciji koja će pomoći našem JVP-u svakodnevnim aktivnostima, a posebno u intervencijama – rekao je gradonačelnik Kašuba kojem se u Austriji pridružio i pročelnik Matija Brkić te članovi JVP-a Našice Domagoj Živadinović, Viktor Lončarić, Vedran Kanđera i Darko Anđelić koji su vozilo sigurno odvezli za Našice.

Ova donacija dio je projekta “Tirol za hrvatsko vatrogastvo” s ciljem pomoći u obliku donacije vozila i opreme našim dobrovoljnim vatrogasnim društvima i Javnim vatrogasnim postrojbama. U posljednjih 12 godina iz austrijske općine na područje Hrvatske donirano je ukupno preko 250 vozila koja su raspoređena po svim županijama.

(nasice.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content