Solidni rezultati virovitičkih šahista na jakom međunarodnom turniru “Željko Smešnjak” u Virju

Petorica igrača Šahovskog kluba Virovitica uspješno su nastupila na međunarodnom šahovskom memorijalnom turniru u Virju koji je odigran u spomen na Željka Smešnjaka.

Organizator turnira, Šahovski klub “Picok” iz Đurđevca, okupio je 128 šahista iz Hrvatske, Mađarske i Srbije, među kojima je bila po četvorica FIDE i nacionalnih majstora, te čak 18 majstorskih kandidata. Turnir je odigran u tri kategorije (A, B i C), te je odigrano puno odličnih partija.

Pobjednik turnira je FIDE majstor Daniel Vojak iz Šahovskog kluba “Sveta Nedjelja”, koji je sakupio osam bodova. Drugi i treći su bili nacionalni majstor Vjekoslav Nemec, član Šahovskog kluba “Dugo Selo” i FIDE majstor Goran Šegović iz Šahovskog kluba “Sloboda” iz Mihovljana, koji su osvojili po sedam bodova.

Najuspješniji Virovitičani bili su Ivan Lijović na petnaestom i Marko Stipandić na osamnaestom mjestu s osvojenih 5,5 bodova, dok je Denis Pavoković s pet bodova izborio 22. mjesto. Na turniru su još nastupili Pavel Šipoš osvojivši četiri boda, te Franjo Korenički s dva boda.

U Virju su zaigrala i trojica Virovitičana, koji brane boje drugih klubova. Tako je Zdenko Vanđija, član Šahovskog kluba “Picok” iz Đurđevca osvojio 23. mjesto s pet bodova, dok je Mile Bićanić sakupio četiri, a Vlado Pucan 2,5 bodova. Obojica su članovi Šahovskog kluba “Slatina”.

(www.icv.hr, mš)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content