U Virovitici uskoro počinje besplatna sportska Škola streljaštva, upisi u tijeku

Streljačko društvo “Virovitica – 1861” organizira sportsku Školu streljaštva namijenjenu učenicama/učenicima osnovnih škola s minimalno navršenih devet godina starosti.

Streljaštvo je nenasilan sport koji djecu i mlade uči sigurnom rukovanju oružjem te pravilnom ponašanjo u streljanama i u prostorima za gađanje. U streljaštvu je izražena sportska borba s vlastitim granicama, ono što natjecatelju stoji na putu do savršene izvedbe i najboljeg mogućeg rezultata nisu drugi natjecatelji nego vlastita tehnika i psihologija.

-Naučite kontrolirati osjećaje, strah i tremu. Poboljšajte tehnike disanja, motoričke vještine, koordinaciju tijela, koncentraciju, izdržljivost i podignite svoje samopouzdanje – poručili su iz Streljačkog društva “Virovitica – 1861”.

Obuka ima za cilj približiti djeci sportsko streljaštvo, a program je podijeljen na osnove pravila rukovanja i ciljanja zračnim, malokalibarskim i velikokalibarskim oružjem.

Program sportske Škole streljaštva u trajanju od 20 sati je besplatan za polaznike, a financira se iz proračuna Sportske zajednice grada Virovitice. Termini su dvaput tjedno po sat vremena, točnije utorkom i četvrtkom od 17 do 18 sati.

Upisi i prijave su u tijeku. Maksimalni broj polaznika je 20 učenika. Prijave i informacije na broj mobitela 091/ 519 5983 ili u Domu strijelaca na adresi Stanka Vraza 47, Virovitica. Upis učenika može izvršiti isključivo roditelj ili staratelj.

Voditelj sportske Škole streljaštva je Hrvoje Ganić, a početak obuke predviđen je u utorak, 20. veljače.

(www.icv.hr, SD “Virovitica – 1861”)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content