Virovitica Open privukao 36 klubova i 400-tinjak mladih rukometašica: U dva dana odigrano više od 100 utakmica, a donosimo najbolje

Proteklog vikenda u Virovitici je, u organizaciji ŽRK 1234 Virovitica, a u povodu 75 godina rukometa u Virovitici, odigrano prvo izdanje turnira “Virovitica Open” u mini i supermini rukometu za djevojčice rođene 2014., 2015., 2016. godine i mlađe. Tijekom dva dana natjecanja odigrano je više od 100 utakmica, a sportsku dvoranu virovitičke OŠ Ivane Brlić-Mažuranić ispunilo je 400-tinjak djevojčica iz 36 hrvatskih klubova.

Subota je bila rezervirana za dvije kategorije, djevojčice 2015. i 2016. godišta. Kod mlađih djevojčica najuspješnija je bila ekipa Đurđevca koja je u osam odigranih utakmica ostvarila isto toliko pobjeda, dok je drugo mjesto pripalo mladim “lavicama” koje su od Đurđevca poražene rezultatom 4:2. Rukometašicama Novske je s 11 bodova pripalo treće mjesto, Podravka je bila četvrta, a zatim su uslijedile ekipe Orahovice, RA Suhopolje, druga i treća ekipa virovitičkih “lavica” te RA Špišić Bukovica.

U starijoj kategoriji, nakon natjecanja po skupinama, završnu fazu turnira izborile su ekipe ŽRK 1234 Virovitice, Udarnika, Moslavine i Novske. U polufinalnom dvoboju Virovitičanke su poražene od gošći iz Velike Gorice rezultatom 10:4, a finale su izborile i rukometašice Novske koje su u svom polufinalu bile bolje od Moslavine 7:3. Virovitičanke su od potonje momčadi bile bolje u susretu za treće mjesto rezultatom 5:3 te su se okitile broncom, dok je zlato pripalo ekipi Udarnika koja je u velikom finalu bila uspješnija od Novske s konačnih 11:8.

Drugog dana natjecanja odigrane su utakmice u kategoriji djevojčica 2014. godišta. Četvrtfinalni dvoboj spojio je dva županijska kluba, 1234 Viroviticu i Orahovicu, a domaće igračice bile su uspješnije te su u konačnici slavile rezultatom 13:4. Rukometašice Preloga slavile su protiv Multinorm Cerne s konačnih 12:1, Slavonka je s 9:7 bila uspješnija od Novske, dok je Udarnik s “tijesnih” 8:7 bio bolji od prve ekipe Rugvice.

Virovitičanke su polufinale privele kraju pobjedom protiv Preloga s 9:5, a u finalu im se pridružila ekipa Udarnika koja je s 11:9 slavila protiv Slavonke. Treće mjesto pripalo je rukometašicama Preloga koje su s 14:6 bile bolje od Slavonke, dok su Virovitičanke u finalu uvjerljivo slavile protiv Udarnika s konačnih 17:3.

Dio atmosfere s jučerašnje završnice donosimo u našoj fotogaleriji, a sve rezultate utakmica prvog izdanja Virovitica Opena možete potražiti OVDJE.

(www.icv.hr, mra)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content