Više od tisuću mladih prošle godine sudjelovalo u radionicama Zajednice tehničke kulture grada Našica: U planu je i izrada monografije

U predvorju višenamjenske dvorane Srednje škole Isidora Kršnjavoga Našice jučer (petak) je Zajednica tehničke kulture grada Našica održala svoju godišnju izvještajnu skupštinu. Predsjednik Goran Hajnal pozdravio je sve goste i članove te podnio izvješće o radu i realiziranim aktivnostima u prošloj godini. Financijsko izvješće za 2023. godinu podnio je Mirko Košurjak, a izvješće Nadzornog odbora Zdenko Nađ.

Najznačajnije aktivnosti koje su obilježile prošlu godinu prikazane su putem prigodnog videozapisa, a na skupštini su prihvaćeni plan i program rada te financijsko izvješće za 2024. godinu kojim se želi ojačati rad u srednjim i osnovnim školama. Zajednica također želi unaprijediti postojeće aktivnosti te realizirati već postojeće manifestacije.

Na skupštini se potaknulo i pitanje prostora za koje se traži riješenje u suradnji s Gradom. Za svoj rad i zalaganje u zajednici istaknuli su se Mirko Košurjak i Franjo Kapetanović koji će biti nominirani za nagradu Grada Našica za životno djelo i zahvalnicu, te za državne nagrade tehničke kulture “Faust Vrančić”.

Sljedeća će skupština Zajednice biti svečana povodom 72 godine organiziranog bavljenja tehničkom kulturom, a do tada je u planu i izdavanje prigodne monografije.

Skupštini je prisustvovao i gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba koji je svima članovima zajednice čestitao na njihovim uspješnim realiziranim aktivnostima rekavši kako će i dalje nastaviti podržavati njihov rad, a koji u posljednje vrijeme okuplja veliki broj mladih ljudi budući da je kroz 90 radionica bilo više od 1.100 mladih koji su sudjelovalo na raznim manifestacijama.

Predsjednik Goran Hajnal zahvalio se svima članovima te gradonačelniku Krešimiru Kašubi na podršci.

(www.icv.hr, ak)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content