1. ŽNL Mladost protutnjala kroz Grabrovnicu: Podgorje preokretom do pobjede u gradskom derbiju

U prvoj utakmici 16. kola 1. ŽNL DOŠK iz Dolaca došao je do uvjerljive 5:0 pobjede nad Plavima u Jugovom Polju. Dvostruki strijelac bio je Marijan Šalek u 13. i 58. minuti, dok su po jednom domaću mrežu pogodili Ivica Šalković u osmoj, Dominik Džajkić u 16. i Marijan Velić u 38. minuti.

Nakon pobjede nad drugoplasiranim No Limit TVIN-om u Grabrovnici su vjerovali da mogu iznenaditi i vodeću Mladost iz Vukosavljevice, međutim gosti su furiozno ušli u utakmicu i došli do uvjerljive pobjede 6:1. Mateo Nemčec bio je strijelac u drugoj, osmoj i 52. minuti, Stipo Djak u 34., a Domagoj Pakšec odličnim udarcem u 47. minuti. Domaći igrači postigli su dva pogotka. Prvo je Josip Peterfi u 62. minuti nespretno pogodio svoju mrežu, a zatim je Dean Klemen u 82. minuti pogodio gostujuću mrežu.

Drava je u Terezinom Polju zgoditkom Josipa Draganića u 81. minuti došla do minimalne pobjede nad Munjom iz Velikog Rastovca.

U Podgorju se igrao gradski i susjedski derbi između istoimene domaće momčadi i Svetog Đurađa. U prvom dijelu mreže su mirovale. U nastavku je Sveti Đurađ poveo zgoditkom povratnika u momčad Mateja Vinaka u 64. minuti, međutim u samoj završnici domaća momčad dolazi do pobjede 2:1 zgodicima Matije Krmpotića u 84. i Matie Horvata u 87. minuti.

Na stadionu Ciganka u Josipovu domaći Dinamo poveo je pogotkom Brazilca Ribeira De Oliveira Matheus Viniciusa u 36. minuti. Četiri minute kasnije poravnao je Damir Litrić. Željko Lukanić u 65. minuti dovodi Dinamo ponovno u prednost, a pobjedu od 3:1 svojim drugim pogotkom deset minuta prije kraja potvrđuje Ribeiro De Oliveira Matheus Vinicius.

Zbog radova na stadionu Luka u Sopju Podravac je svoju utakmicu s Omladincem iz Korije igrao u Novoj Šarovki. Podravac je poveo pogotkom Mateja Rastije u 25. minuti. Vedran Grubić poravnao je tri minute prije odlaska na odmor. U drugom gosti iz Korije došli su do pobjede 3:1 zgodicima Noe Jerbića u 56. i Vedrana Grubića u 78. minuti.

(www.icv.hr, mš, foto: ilustracija)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content