BRZA CESTA VIROVITICA – ZAGREB: Uskoro kreće izgradnja dionice od Bjelovara do Bulinca

Iako je za izgradnju prve dionice brze ceste od Bjelovara do Virovitice pristigla samo jedna ponuda i to dosta viša od planiranih 36 milijuna eura, Hrvatske ceste koje investiraju u taj projekt danas su donijele važnu odluku.

Podsjetimo, za desetak kilometara dugu dionicu od Bjelovara do Bulinca pristigla je samo jedna ponuda, i to Zajednice ponuditelja Zagorje gradnja i Texo Molior. Njihova ponuda bez PDV-a iznosi 45 milijuna eura, odnosno devet milijuna eura više nego što su troškove procijenili u Hrvatskim cestama.

Ipak, u toj državnoj tvrtci odlučili su prihvatiti 20-ak posto višu ponudu i uskoro početi s izgradnjom, a jedan od razloga koji su presudili vjerojatno je u tomu što je riječ o dionici brze ceste koja se financira putem EU fondova, a svako moguće kašnjenje moglo bi se odraziti i na sredstva iz EU blagajne.

Brza cesta do Bulinca gradit će se paralelno s ostale dvije dionice koje su već u izgradnji: Farkaševac – Bjelovar te Virovitica – Špišić Bukovica.

Podsjetimo, radovi na dionici od Virovitice do Špišić Bukovice podijeljeni su u dva dijela. Prvi dio je gradnja čvorišta Virovitica koje će se nalaziti kod nadvožnjaka na izlazu iz grada prema Koriji, a drugi dio dionica duga 5,6 kilometara od Virovitice do Špišić Bukovice. Izvođač radova za čvorište Virovitica je tvrtka Osijek – Koteks, a za dionicu od Virovitice do Špišić bukovice tvrtke Colas Hrvatska i Geotehnika. Početak uvođenja izvođača u posao bio je krajem travnja.

(klikni.hr, virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content