Volonteri HGSS Stanice Orahovica spasili pet mladih koza iz “živog” blata te ujedno proslavili i 12. rođendan

Prije 12 godina u Orahovici je osnovana HGSS Stanica Orahovica. Stanica danas broji 28 volontera koji brinu o sigurnosti građana i posjetitelja Virovitičko-podravske županije.

-Svim spašavateljima koji su u ovih dvanaest godina svojim nesebičnim radom i zalaganjem na bilo koji način doprinijeli razvoju i uspješnosti HGSS Stanica Orahovica od srca zahvaljujemo – poručilo je vodstvo Stanice, a svoj 12. rođendan proslavili su radno i to vrijednim spašavanjem.

Naime, pet mladih koza vlasnika Željka Kleića na području Zdenčine usred šume zapele su u taložnicu tzv. živo blato i na kraju uspješno spašene.

-Uočio sam pri povratku koza s druge paše da nedostaje pet mladih koza. Supruga i ja smo uočili da ih nema i kako imamo GPS za pratiti njihovo kretanje, tako smo vidjeli gdje su bile. No, mi na žalost nismo mogli do njih pa zvao prijatelje iz HGSS-a. Uspjeli su ih izvući i od srca se zahvaljujemo jer bez njih bi ova priča imala tužan kraj – rekao je vlasnik koza Željko Kleić.

Volonteri HGSS-a Orahovica i ovoga puta su bili samo sretni što su nekome pomogli u nevolji. 

-Mi smo uvijek sretni kada možemo pomoći i kada se završi na sretan način. Nije bilo jednostavno, ali srećom svi zajedno uz Željka smo uspjeli sve dobro riješiti – poručili su iz HGSS-a.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content