Ispred virovitičke Knjižnice: “Mali Mikeši” iz COOR-a ususret Uskrsu ponudili svoje rukotvorine, ukrase i suvenire

Vrijedni učenici virovitičkog Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Virovitica (COOR) danas (utorak) su u pratnji svojih učiteljica ispred Gradske knjižnice i čitaonice sugrađanima ponudili rukotvorine, ukrase i suvenire u povodu Uskrsa. 

Po simboličnoj cijeni Virovitičani su tako mogli kupiti ručno rađene svjetiljke, novčanike, mirisne pisanice, torbe za kupovinu, košarice za pisanice, pa i presadnice koje rastu iz ljuske jajeta. 

coor zadruga

Svojim radom u okviru Zadruge “Mali Mikeši” prestavili su se tako učenici osnovne i srednje škole, odnosno polaznici zanimanja za pomoćni krojač i pomoćni kartonažer. Sav prilog od prodaje, kao i donacija, iskoristit će za nove predmete i daljnji rad.

Valja spomenuti kako je COOR orijentiran na zaštitu okoliša. Djeca i mladi u svom radu koriste reciklirane materijale, sade vlastito bilje i promišljaju o zaštiti prirode, pa svaka rukotvorina koju građani kupe dolazi s dvostrukim potpisom; onim ekološkim i onim u koji su male, vrijedne ruke utkale puno ljubavi, vještine i strpljenja, uz stručno i brižno vodstvo svojih mentorica.   

radovi coor

(www.icv.hr, mlo)     

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content