Korak bliže izgradnji veteranskog centra u Virovitici: Ministar Medved i gradonačelnik Kirin potpisali sporazum o suradnji

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved i gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin potpisali su danas (srijeda) u Ministarstvu sporazum o suradnji Grada Virovitice i Ministarstva pri uspostavi i radu veteranskog centra u Virovitici.

Veteranski centar u Virovitici jedan je od pet novih koji će se graditi u Republici Hrvatskoj. S aktivnostima se već krenulo, provedena je javna nabava za idejni projekt te se uskoro očekuje potpisivanje ugovora s projektantom.

– Izgradnjom veteranskog centra želimo izraziti duboku zahvalnost hrvatskim braniteljima za njihovu odvažnost i hrabrost u borbi za slobodu i samostalnost hrvatske države. Ovaj centar će odgovoriti na potrebe braniteljsko-stradalničke populacije te im pružiti potrebnu podršku. Na taj način nastojimo pokazati koliko cijenimo njihovu službu i žrtvu za Domovinu, rekao je gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin zahvalivši predsjedniku Vlade RH Andreju Plenkoviću te ministru Tomi Medvedu i Ministarstvu hrvatskih branitelja.

Gradnja Veteranskog centra bruto površine 7000 m2 planira se u blizini Doma za starije osobe Baturina. U budućem centru će se nalaziti prostori za smještaj i boravak korisnika, zajednički prostori, kao što su: recepcija, dnevni boravak, multifunkcijska dvorana, zatim profesionalna kuhinja, restoran i blagovaonica sa svim pratećim sadržajima. Također, u centru će biti i terapijski prostori, sportska dvorana, rehabilitacijski bazen, uredski prostori…

Sukladno potpisanom sporazumu Grad Virovitica dužan je izraditi idejno rješenje za veteranski centar, darovati zemljište za izgradnju te osigurati komunalnu infrastrukturu do parcela. Financiranje projekta je u potpunosti na EU fondovima i Ministarstvu hrvatskih branitelja.

(virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content