Likovni natječaj „Zeleni kutak – šareno platno – za eko Viroviticu“ – radovi se podnose od 22. ožujka do 22. travnja

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost raspisao je Javni poziv za neposredno sufinanciranje provođenja izobrazno-informativnih aktivnosti o gospodarenju otpadom u okviru kružnog gospodarstva, na što je Grad Virovitica prijavio projekt ”ZELENI KUTAK – ŠARENO PLATNO – ZA EKO VIROVITICU” i ostvario sufinanciranje u iznosu od 40% procijenjenih i Fondu opravdanih troškova.

Cilj projekta je kreativnim aktivnostima potaknuti mlade generacije, ali i građane putem izobrazno-informativnih aktivnosti o važnosti adekvatnog gospodarenja otpadom kako bi se smanjile količine biorazgradivog otpada koji se odlaže na odlagalištima te povećala stopa odvojenog sakupljanja komunalnog otpada i recikliranja.

U sklopu provođenja navedenog projekta Upravni odjel za komunalne poslove i graditeljstvo Grada Virovitice raspisuje likovni natječaj na temu gospodarenja otpadom (sprječavanje nastanka otpada, recikliranje, kompostiranje, zbrinjavanje otpada, razvrstavanje otpada, organska proizvodnja, održivost i sl.) sa ciljem poticanja mladih na razmišljanje o važnosti adekvatnog gospodarenja otpadom kroz zanimljiv likovni natječaj popraćen nagradama.

Na likovni natječaj mogu se prijaviti svi učenici osnovnih i srednjih škola na području grada Virovitice i prigradskih naselja, uključujući učenike Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Virovitica, prema definiranim kategorijama: 1. kategorija – učenici od 1. do 4. razreda, 2. kategorija – učenici od 5. do 8. razreda i 3. kategorija – učenici srednjih škola.
Likovni uradak mora biti izrađen na papiru minimalnih dimenzija 21,0 x 29,7 cm (list A4 formata), te maksimalnih dimenzija 30,50 x 42,00 cm (dimenzije lista likovne mape). Prihvatljive likovne tehnike za izradu su olovka, ugljen, flomaster, tuš, akvarel, tempera, pastel i kolaž.

Izrađeni likovni uradak, učenici sa svojim podacima (ime i prezime, razred, naziv škole) predaju vlastitim razrednicima, od kojih će ih predstavnici Grada Virovitice, nakon zatvaranja likovnog natječaja, preuzeti i organizirati odabir najboljih radova.

Likovni natječaj je otvoren od 22. ožujka (Svjetski dan voda) do 22. travnja (Dan planeta Zemlja).Rezultati likovnog natječaja javno će se objaviti na internetskim stranicama Grada Virovitice, te će se na stručnoj tribini o gospodarenju otpadom organizirati izložba radova, te podijeliti nagrade.

Autori pobjedničkih radova iz pojedine skupine za nagradu osvajaju bicikl Trek MTB, dok će se pobjednički radovi replicirati u formu puzzla i igraćih karata koji će u sklopu provedbe projekta biti podijeljeni vrtićima, učenicima osnovnih i srednjih škola, te udrugama na području grada Virovitice.

Za sve dodatne informacije vezane uz ovaj likovni natječaj možete se obratiti na slijedeće e-mail adrese: [email protected] i [email protected].

(www.icv.hr)

unnamed

Projekt ”ZELENI KUTAK-ŠARENO PLATNO-ZA EKO VIROVITICU” sufinanciran je sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost

Plakat izobrazno informativne aktivnosti 2024 page 0001

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content