Međunarodno natjecanje harmonikaša “Accordionfest 2024.”: Toni Podnar i Marko Marković osvojili dvije nagrade

Protekle subote u Varaždinu je održano Međunarodno natjecanje harmonikaša “Accordionfest 2024.” na kojemu su dva učenika Glazbene škole Jan Vlašimsky Virovitica osvojili dvije nagrade. Toni je svoju nagradu osvojio u D, a Marko u E kategoriji, a imali su jednak broj bodova (87,67). Mentor ovih srednjoškolaca bio je profesor Robert Čavlović.

Ove godine na natjecanje se prijavilo 115 natjecatelja iz 34 škole iz šest zamalja: Slovačke, Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Hrvatske. Natjecanje je bilo otvorenog tipa, svi prijavljeni natjecali su se u devet kategorija, a posjetitelji su mogli uživati u čak 13 sati čiste glazbe harmonikaša. Natjecanje se održavalo paralelno u dvije dvorane Glazbene škole u Varaždinu, a natjecatelje je ocjenjivala komisija koju su činili Neno Atanasković (HR), Aleksandar Stojanović (BiH), Robert Čavlović (HR), Stojan Bojić (BiH), Ivana Črnjak (HR), Mirko Miličević (BiH).

Organizator natjecanja bila je Glazbena škola u Varaždinu, a predsjednik organizacijskog odbora je Kristijan Potočnjak, djelatnik škole organizatora i začetnik ovog natjecanja.

(www.icv.hr, Glazbena škola Jan Vlašimsky)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content