Načelnik Goran Doležal potpisao ugovor vrijedan više od milijun i 200 tisuća eura za projekt “Zaželi u Suhopolju – faza IV”

Načelnik Općine Suhopolje Goran Doležal u Osijeku je potpisao Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za provedbu projekta “Zaželi u Suhopolju – faza IV” u sklopu Poziva “Zaželi – prevencija institucionalizacije” kojeg su svečano uručili Marin Piletić ispred Ministarstva rada, mirovinskog sustava i socijalne skrbi ministar te ispred Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Ureda za financiranje i ugovaranje projekata Europske unije ravnatelj Ante Lončar.

Podsjetimo, cilj projekta je uključivanje teže zapošljivih/ranjivih skupina žena na tržište rada, što ujedno podrazumijeva prevenciju prerane institucionalizacije i poboljšavanje kvalitete života krajnjih korisnika, osoba u starijoj životnoj dobi i odraslih osoba s invaliditetom pružajući im podršku u svakodnevnom životu, posebice onih koji žive u teško dostupnim i slabije naseljenim mjestima.

– Ovaj projekt je nastavak završenih projekata “Zaželi u Suhopolju”, “Zaželi u Suhopolju – faza II” te “Zaželi u Suhopolju – faza III”, a kojim planiramo zaposliti 25 pružatelja usluga evidentiranih kao nezaposlene u bazi Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – Područnog ureda Virovitica, koji će pružati usluge potpore i podrške uz nabavu i podjelu paketa potrepština osobama starijim od 65 godina i odraslim osobama s invaliditetom i to za 150 pripadnika ciljane skupine na području naše općine. Na taj način ciljanim skupinama osigurat će se dugotrajnija skrb i pravo na život u zajednici– rekao je načelnik Doležal.

Ukupno prihvatljivi troškovi projekta iznose 1.275.000,00 eura, što predstavlja 100% prihvatljivih troškova, a razdoblje provedbe projekta je 36 mjeseci.

Projekt “Zaželi u Suhopolju – faza IV” Općina Suhopolje prijavila je uz savjetodavnu podršku VIDRE – Agencije za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije.

(www.suhopolje.hr, foto: G.D.)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content