Nastavak ulaganja u sport na području općine Suhopolje: Rekonstruirano i opremljeno igralište s multifunkcionalnim terenom

U sklopu sportske građevine u Suhopolju, na sada već nekadašnjim pomoćnim terenima Nogometnog kluba Suhopolje, danas se nalazi igralište s multifunkcionalnim terenom. Radi se o potpuno novom objektu, rekonstruiranom i potpuno opremljenom igralištu s multifunkcionalnim terenom. Izvođač radova bila je tvrtka Edel Sport d.o.o. iz Zagreba, a stručni nadzor provela je tvrtka Standing d.o.o. iz Virovitice.

-Nakon izvršene rekonstrukcije i opremanja postojećeg igrališta danas se možemo pohvaliti predivnim, modernim i nadasve atraktivnim multifunkcionalnim igralištem za rukomet, nogomet, futsal, tenis, odbojku i badminton. Sva oprema prilagođena je i iskusnim sportašima i amaterima. Osim toga, ostavili smo dovoljno prostora za buduću prilagodbu sportova koji će se tek razvijati, poput atletike ili druge sportske aktivnosti. Stavljanjem multifunkcionalnog sportskog terena u funkciju nadamo se još većem broju posjeta sportaša i svih rekreativaca na našem području – rekao je načelnik Goran Doležal.

Podsjetimo projekt „Rekonstrukcija i opremanje igrališta s multifunkcionalnim terenom“ prijavljen je uz savjetodavnu pomoć VIDRA-e Agencije za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije te je odobren na Natječaju za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina u 2023. godini Ministarstva turizma i sporta. Vrijednost sufinanciranja iznosila je 41.444,50 eura, što je oko polovine ukupnog iznosa vrijednosti projekta, a ostatak financijskih sredstava izdvojeno je iz proračuna Općine Suhopolje.

-Općina Suhopolje sustavno i kontinuirano ulaže znatna financijska sredstva u razvoj sporta i podizanje kvalitete sportske infrastrukture upravo kako bi se svim našim stanovnicima omogućili adekvatni uvjeti za bavljenje sportom. Upravo sport promiče zdrav način života i kao takav jedan je od ključnih razvojnih smjernica u našoj Općini – dodao je načelnik Doležal.

(www.suhopolje.hr, Foto: Trgooprema d.o.o.)

1

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content