Općinsko vijeće Općine Pitomača: Donesene dvije važne Odluke, evo o čemu je riječ

U Pitomači je jučer (utorak) održana 19. sjednica Općinskog vijeća Općine Pitomača pod predsjedanjem Rikarda Bakana te u nazočnosti općinskog načelnika Željka Grgačića.

Nakon aktualnog sata, vijećnici su raspravljali i donosili odluke o 12 točaka koje su se našle na Dnevnom redu, a uglavnom su se odnosile na izvješća o radu općinskog načelnika i općinskih ustanova u 2023. godini.

Tako su vijećnici jednoglasno usvojili Izvješće o radu Općinskog načelnika Općine Pitomača za razdoblje od 1. srpnja do 31. prosinca 2023. godine, Izvješće o radu v.d. ravnatelja Knjižnice i čitaonice Pitomača za razdoblje od 1. siječnja do 31. prosinca 2023. godine, godišnjeg izvješća o radu ravnatelja – odgojitelja Dječjeg vrtića “Potočnica” za razdoblje od 1. siječnja do 31. prosinca 2023. godine, Izvješće o radu Sportske zajednice Općine Pitomača za razdoblje od 1. siječnja do 31. prosinca 2023. godine te Izvješće o stanju Provedbenog plana unapređenja zaštite od požara za područje općine Pitomača za 2023. godinu.

Jedna od važnijih točaka donesenih na prvoj ovogodišnjoj sjednici je Odluka o kupnji nekretnine u naselju Pitomača u vlasništvu Zagrebačke banke d.d.

-Vijećnici su donijeli odluku o kupnji nekretnine u vlasništvu Zagrebačke banke, dakle za kupnju prostora ispod prostora koje trenutno koristi općinska uprava, odnosno Jedinstveni upravni odjel. Kupnjom te nekretnine planiraju se sve službe koje mještani, osobito stariji, koriste na dnevnoj bazi od zdravstvenog, mirovinskog, blagajne i sličnih usluga premjestiti u prostore bivše banke kako bi se sumještanima olakšalo dolaženje do određene usluge. Dio službi koje su trenutno u lijevom dijelu zgrade Općine bi se premjestilo u oslobođene prostore nakon što se određeni uredi premjeste dolje, a u tom lijevom dijelu bi se zatim kroz određeno vrijeme uredili stanovi koji bi bili davani prvenstveno liječnicima i ostalim deficitarnim zanimanjima koja su potrebna na području općine – rekao je predsjednik R. Bakan.

Donesena je i Odluka o darovanju nekretnine u vlasništvu Općine Pitomača.

-Isto tako, vijećnici su donijeli odluku o darovanju nekretnine. Ovdje se radi o zemljištu koje bi se darovalo Srednjoj školi Stjepana Sulimanca Pitomača da bi se na tom prostoru mogla izgraditi sportska dvorana i druga osnovna škola čija je izgradnja u planu – rekao je Bakan.

Također, donesen je zaključak o davanju Prethodne suglasnosti na prijedlog Pravilnika o unutarnjem ustrojstvu i načinu rada Dječjeg vrtića “Potočnica”, donesen je i provedbeni plan unapređenja zaštite od požara za područje općine Pitomača za 2024. godinu. Donesena je Odluka o donošenju V. Izmjena i dopuna UPU naselja Pitomaca i Odluka o prihvaćanju darovanja nekretnine bivše Područne škole u naselju Kladare.

(www.icv.hr, ib, foto: I. Barčan)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content