Poduzeću VODA d.o.o. Orahovica uručen ugovor za vrijedan projekt izgradnje sustava odvodnje u naseljima Duga Međa i Crnac

VODA d.o.o Orahovica primila je jučer u prostoru Osječko-baranjske županije vrijedan ugovor za projekt izgradnje sustava odvodnje u naseljima Duga Međa i Crnac. Ugovori su uručeni u sklopu Nacionalnog programa oporavka i otpornosti direktorima poduzeća vodnih usluga, a među njima i direktorici Javnog isporučitelja vodnih usluga VODA d.o.o. Orahovica Martina Damjanac kao korisniku projekta ”Izgradnja sustava odvodnje u naseljima Duga Međa i Crnac” kojem su navedene općine, uz Hrvatske vode, partneri.

– Ukupna vrijednost kompletnog projekta je 4.821.053,15 eura od čega je sufinanciranje od strane EU fondova 3.856.842,53 eura. Na nacionalne izvore odlazi 964.210,62 eura, Hrvatske vode će za ovaj projekt odvojiti 482.105,31 euro, mi kao Općina Zdenci ćemo izdvojiti 149.866,61 eura, dok ostalo ide na Općinu Crnac. Naš dio projekta je aglomeracija u općinskom naselju Duga Međa što je jako važno za mještane ovog mjesta i ovo je definitivno jedan od najvećih projekata u povijesti općine– rekao je načelnik općine Zdenci Tomislav Durmić.

Iznimno je važan ovaj projekt za obje općine što je potvrdio i načelnik općine Crnac Mato Damjan.

– Od ukupne vrijednosti ovog projekta mi kao Općina Crnac moramo izdvojiti ukupan iznos od 332.238,70 eura, od čega je 187.326,30 eura za kanalizaciju u naselju Crnac, a 144.912,40 eura za uređaj za pročišćavanje otpadnih voda u naselju Crnac. Ovo je projekt koji smo dugo čekali i za koji smo se borili da bi došli do ovog Ugovora i mogu reći da sam presretan ishodom što će ovaj projekt konačno krenuti u realizaciju– zaključio je Damjan.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content