U Čačincima održana prepoznatljiva predblagdanska manifestacija: Čačinački Korizmeni stol uz svetu misu, korizmene pjesme i prepoznatljiva jela

U organizaciji Kulturno-umjetničkog društva Čačinci i Župe Presvetoga Trojstva Čačinci održana je prepoznatljiva predblagdanska manifestacija “Korizmeni stol”.

Priča je počela križnim putem u Crkvi Presvetoga Trojstva, a potom je služena sveta misa u sklopu koje su se korizmenim pjesmama predstavili Kulturno-umjetničko društvo “Izvor” Donja Motičina te Župni zbor Čačinci predvođeni vokalnom solisticom Mirjanom Dadić-Kraljik.

– Lijepo je večeras ponovno biti ovdje u našoj crkvi sa svima nama na ovom događaju u vrijeme korizme. Od srca hvala našim gostima, KUD-u “Izvor” iz Donje Motičine, koji su nam donijeli prelijepe korizmene pjesme, a poseban doživljaj bio je način njihovog oblačenja jer su članice obukle starinske korizmene svečane nošnje. Isto tako, hvala našem zboru, našoj Mirjani i članovima našeg KUD-a koji su također bili u svečanim nošnjama. Na kraju, hvala našoj Udruzi umirovljenika koja nam je pripremila prekrasan Korizmeni stol – rekao je nakon programa u Crkvi župnik čačinački, velečasni Nedjeljko Androš.

U Domu kulture bio je pripremljen Korizmeni stol sačinjen od starinskih, tradicionalnih, korizmenih jela koja su posjetila na lijepa stara vremena. Manifestaciji je nazočila i direktorica Turističke zajednice Područja vrata Papuka Ana Marunica koja je pohvalila organizatore na još jednoj manifestaciji.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content