U Dječjem vrtiću Suhopolje održana igraonica za polaznike vrtića i njihove očeve povodom Dana očeva

Jučer je u Dječjem vrtiću Suhopolje održana igraonica za polaznike vrtića i njihove očeve povodom Dana očeva.

Druženje se održavalo u sobama dnevnog boravka, gdje su djeca i njihovi očevi prvo objedovali sendviče i zasladili se keksima i sokovima. Zatim su djeca svojim očevima održala kratku priredbu koju su uvježbala sa svojim odgojiteljicama te ih darivali čestitkama i darovima koje su sami izradili. Zaradili su gromoglasan pljesak okupljenih očeva, što je svako prisutno dijete ispunilo ponosom i srećom.

Nakon toga, svi zajedno su pristupili aktivnostima koje su za njih osmislile odgojiteljice. Poneki su prvo imali likovne radionice u kojima su očevi pokazali svoju kreativnost i maštovitost, pri tome uvažavajući dječje želje i savjete. Neki su odmah krenuli sa natjecateljskim igrama, što je izazivalo salve smijeha.

Najbolje aktivnosti održavale su se pak na vrtićkom igralištu gdje su djeca svojim tatama pokazivala svoju spretnost penjanja, trčanja, skakanja.

– Bilo je vrlo dirljivo i lijepo gledati odnos dijete – otac i koliko se on razlikuje od odnosa koje imaju majka i dijete. Otac je snaga, stijena, podrška, on je onaj za koje dijete zna da će ga uhvatiti kada pada, pomoći mu u svladavanju uspona. Otac potiče na isprobavanje i pomicanje granica i uz njega dijete stječe samouvjerenost da može postići sve što hoće i što želi. Sve to bilo je vidljivo iz današnje igraonice koju i nadalje namjeravamo održavati u našem vrtiću i kojoj se iznimno vesele svi sudionici- istaknuli su iz DV Suhopolje.

Druženju je prisustvovao i načelnik općine Suhopolje Goran Doležal sa svojom djecom koja su također polaznici vrtića.

(DV Suhopolje)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content