U Našicama otvoren Biljar klub Našice: Nova sportska udruga koja će zasigurno privući brojne poklonike ovog sporta

U Našicama je jučer (subota) osnovana nova sporta udruga Biljar klub Našice. Na otvorenju prostorija Kluba prisustvovali su i gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba, direktorica Turističke zajednice Grada Našica Ines Resler i županijski vijećnik Vanja Prošić.

Predsjednik Alen Dozet pozdravio je sve prisutne i rekao kako Biljar klub Našice nudi udoban prostor za druženje te rekao kako će klub promicati sportski duh, a u planu je i organizacija natjecanja i radionica za sve zainteresirane.

-Ideja o otvaranju Biljar kluba krenula je od djetinjstva i zajedničkog druženja oko igranja biljara, a ljubav prema ovome sportu postoji još od osnovne škole. Sada kada smo odrasli i imamo određene financijske mogućnosti odlučili smo ostvarit svoj san te otvorili klub u našem gradu i to s puno ljubavi i entuzijazma. Naš glavni cilj pri otvaranju kluba bio je promijeniti uvriježeno mišljenje da je biljar samo vezan s birtijama i da nije pravi sport. Mi želimo pokazati kako je ovo sport kao i svaki drugi koji zahtijeva izuzetnu koordinaciju oka i mišića te razmišljanje. Također bih želio naglasiti kako nam je vrlo važno privući mlade ljude i djecu te stvoriti juniorsku ekipu koji bi se s puno ljubavi i pažnje bavili ovim sportom, koja bi sudjelovala na natjecanjima i postizala dobre rezultate. Oni koji vole ovaj sport mogu nam se pridružiti, naučiti pravila, sudjelovati na turnirima i družiti se. Biljarom se možemo baviti i u kasnijim godinama jer nije fizički zahtjevan sport. Zaista se nadam kako ćemo uspjeti u našim namjerama te se radujemo svim članovima koji će nam se pridružiti – rekao je Alen Dozet.

Gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba pohvalio je ovu inicijativu te je uvjeren kako će Biljar klub u tome uspjeti i da će ovo biti početak nove tradicije.

– Često ističem kako je naš grad Našice bogat udrugama, a večeras mi je posebna čast biti na otvorenju Biljar kluba Našice. Želio bih napomenuti kako Našice ima dugu tradiciju igranja biljara što me zaista raduje. Osobno sam odrastao uz biljar igrajući ga u svojim srednjoškolskim danima i on je sjajna igra jer je dostupna svima od onih najmlađih do najstarijih. Želim se zahvaliti predsjedniku i osnivaču kluba gospodinu Alenu Dozetu, mom dugogodišnjem prijatelju, koji je omogućio otvaranje kluba. Klub je otvoren s gradskim pravilima što znači da mora opstati godinu dana kako bi dobio potporu Grada. S obzirom na broj posjetitelja večeras, uvjeren sam da će Biljar klub u tome uspjeti te da će ovo biti početak nove tradicije – izjavio je gradonačelnik Krešimir Kašuba.

Uz predsjednika Alena Dozeta , Biljar klub vode i dopredsjednik Boris Sušak, članovi Upravnog odbora Zvonimir Kolarić i Vedran Potnešil, dužnost tajnice pripala je Danijeli Radan, a likvidator je Kornelije Juranić .

Biljar klub Našice nalazi se u Ulici braće Radića 26 opremljen s tri biljarska stola u kojima će zasigurno moći uživati brojni zaljubljenici ovoga sporta, a ovim putem pozivaju sve zainteresirane da se pridruže i postanu dio sportske priče.

(www.icv.hr, ak, foto: A. Koš)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content