U Virovitici održan prvi zajednički trening za poznatu humanitarnu utrku Wings for life World Run koja se ove godine trči 5. svibnja u Zadru

Na atletskoj stazi u Virovitici danas (petak) je održan prvi zajednički trening trkačkih entuzijasta koji su ovom prilikom otvorili sezonu treninga za humanitarnu utrku Wings for Life World Run koja se ove godine trči u Zadru.

Trening je bio namijenjen svim tipovima trkača, a vodio ga je istarski ultramaratonac Robert Radojković, višestruki pobjednik i predstavnik Wings for Life World Run (2015. u Sloveniji te 2017. i 2019. godine u Hrvatskoj).

-Okupili smo se ovdje sa svrhom promocije trčanja i zdravog načina života te kako bismo se zajedno pripremili za buduće utrke. Cilj nam je družiti se, izmijeniti iskustva s ostalim trkačima, pitati, vidjeti i naučiti tijekom trčanja, posebno kako ispravno trenirati. Ovo je prvi trening, pilot projekt i ovisno o daljnjoj organizaciji, nadamo se i još kojem zajedničkom treningu u drugim županijama, posebno jer ove godine Hrvatska zajednica županija ima i svoj tim – rekao je Radojković.

Kako je i spomenuto, Hrvatska zajednica županija ove godine po prvi put imat svoj tim na ovoj humanitarnoj utrci koja se trči 5. svibnja. Kapetan tima pod imenom “Volim svoju županiju” je virovitičko–podravski župan Igor Andrović.

-Redovita tjelesna aktivnost jedan je od najvažnijih faktora održavanja dobrog zdravlja i prevencije prekomjerne tjelesne mase, stoga moramo osvijestiti sve građane, mlade i stare da budu tjelesno aktivni i bave se sportom. U Virovitici je sve više atletičara rekreativaca, koji pred sebe postavljaju sve veće izazove. Nekolicina nas je istrčala već nekoliko najpoznatijih svjetskih maratona. Izuzetno smo ponosni što je upravo Virovitica odabrana za ovaj trening – rekao je župan Igor Andrović.

Svjetski poznata utrka Wings for Life ove godine održat će se 5. svibnja u Zadru, a stopostotna vrijednost Wings for Life World Run startnina i donacija namijenjena je za klinička istraživanja ozljeda leđne moždine.

(www.icv.hr, mš, www.vpz.hr, foto: M. Šolc, A. Zeko)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content