Veliki nogometni dan: Evo gdje gledati utakmice četiri hrvatske reprezentacije i finala play-offa

Zadnji je dan reprezentativnog okupljanja diljem Europe koji nudi nastupe svih hrvatskih selekcija koje sudjeluju u kvalifikacijama za velika natjecanja i na prijateljskom turniru. Također, na rasporedu su i tri dvoboja koja će donijeti posljednje sudionike Europskog prvenstva u Njemačkoj, piše 24sata.

Hrvatska – Irska (12 sati)

Prva je na sceni kadetska reprezentacija koju vodi bivši trener Hajdukovih juniora Marijan Budimir koji je naslijedio Roberta Jarnija. U zadnjem kolu protiv otpisane Irske mladi “vatreni” u gradu Viana Castelu u Portugalu nakon remija s Njemačkom i poraza od Portugala (3-0) moraju loviti pobjedu sa što većom razlikom i navijati za što uvjerljiviju pobjedu Portugala nad Njemačkom kako bi završili drugi u skupini. Sedam od osam drugoplasiranih prolazi na završni turnir koji se igra krajem sezone na Cipru. Prijenos je na MAXSportu 1.

Hrvatska – Rumunjska (14 sati)

Za razliku od njih, dvije godine starija generacija nema šanse plasirati se na završni turnir jer je sustav natjecanja drugačiji, samo pobjednik ide u Sjevernu Irsku. Selekcija Siniše Oreščanina izgubila je od Njemačke i Turske istim rezultatom, a danas igra za čast protiv Rumunjske uz prijenos na MAXSportu 1. Turska je izborila završni turnir.

Hrvatska – Portugal (18.30)

Navečer na scenu u Faru stupaju izabranici Dragana Skočića koji nakon pobjede nad Andorom nastavljaju borbu za Europsko prvenstvo do 21 godine u Slovačkoj, gdje dobro stoje u kvalifikacijama nakon 13 bodova u pet utakmica. Čeka ih lider skupine Portugal, koji ima dva boda i utakmicu više. Pobjeda bi mlade “vatrene” praktički gurnula na završni turnir, gdje idu pobjednici skupina i tri najbolja drugoplasirana, a ostali će u play-off. Prijenos je na MAXSportu 1.

Play-off za Euro (18 sati i 20.45)

Zadnje tri reprezentacije sudionice Eura u Njemačkoj bit će poznate nakon finala play-offa koje se igraju od 18 sati u Tbilisiju između Gruzije i Grčke (Sportklub 7), odnosno od 20.45 između Ukrajine i Islanda u Varšavi (Sportklub 5), kao i u Cardiffu između Walesa i Poljske (Sportklub 6). Gruzijci traže povijest jer još nikad nisu bili na velikom natjecanju, imat će veliku podršku navijača, a s druge strane im je europski prvak iz 2004. koji je zadnje veliko natjecanje igrao još 2014. u Brazilu. Ukrajinci su veliki favoriti protiv Islanđana unatoč činjenici što ne mogu igrati u svojoj zemlji, dok su kladionice podijeljene oko šansi Velšana i Poljaka.

Egipat – Hrvatska (21 sat)

Kao šlag na tortu stiže utakmica A reprezentacije Hrvatske u New Administrative Capitalu u Egiptu na novom stadionu koji prima 92.000 gledatelja i gdje bi atmosfera trebala biti puno bolja nego protiv Tunisa. Izabranici Zlatka Dalića traže naslov na prijateljskom turniru ACUD Cup i kladionice ih vide kao favorita (koeficijent 2,20 naspram 3,90). Izbornik je najavio kako će dati šansu svim igračima, ali i da se kući želi vratiti s trofejem. Prijenos je na Novoj TV.

(24sata.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content