Virovitica uzburkana ritmom: Završen prvi dan Pirueta Cupa 2024.

U sportskoj dvorani virovitičke Osnovne škole Vladimira Nazora ovog vikenda se održava sedmi po redu Pirueta Cup 2024. u organizaciji KRG-a Pirueta Virovitica te uz pokroviteljstvo Sportske zajednice grada Virovitice, Grada Virovitice, Virovitičko-podravske županije, Sportske zajednice Virovitičko-podravske županije, Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije i Turističke zajednice grada Virovitice, a na samom natjecanju sudjeluje više od 400 natjecateljica iz čak šest zemalja.

Na svečanom otvorenju sve posjetitelje i natjecatelje pozdravili su župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović, predsjednica KRG-a Olivera Pleše i Predsjednica Torga Gordana Cimaš te im zaželjeli sreću u natjecanju i dali potporu ovakvom događaju.

-U svoje ime i ime cijele Virovitičko-podravske županije želim svima prisutnima poželjeti dobrodošlicu u Viroviticu i u našu županiju, hvala svima koji ste ovdje da uveličate ovaj atraktivan međunarodni Pirueta Cup. Hvala svim natjecateljicama koje na ovaj način promiču ne samo sport i ritmičku gimnastiku već i naš grad, našu županiju. Hvala i organizatorima koji su ponovno pokazali da ritmička gimnastika diše i našim područjem, ali i cijelom našom Hrvatskom. Posljednje, hvala publici koja je veliki dio ovog natjecanja jer bez vas, ovo natjecanje ne bi bilo to što jest – rekao je župan Andrović.

Osim navedenih, svečanom otvorenju nazočili su i direktorica Turističke zajednice grada Virovitice Tamara Štefanec, predsjednik Sportske zajednice grada Virovitice Josip Škrablin, tajnica sportske zajednice VPŽ Dora Međimorec, tajnik Sportske zajednice grada Virovitice Tihomir Majstorović te predsjednica Gradskog vijeća grada Virovitice Ivančica Fet Škvarić.

Olivera Pleše je izrazila zadovoljstvo što je Klub ritmičke gimnastike Pirueta Virovitica ugostio oko 400 natjecatelja iz šest zemalja. Također, srdačno je pozdravila sve posjetitelje i natjecatelje, ističući važnost događaja za promociju sporta i lokalne zajednice.

– Uvijek nam je drago što nam dođe toliko gostiju u Viroviticu i što im možemo pokazati ne samo ljepote ritmičke gimnastike, nego i ljepote grada i županije. Nadam se da smo dobri promotori našeg sporta, grada, županije i naše domovine. Iz našeg kluba se natječe oko 20 polaznika i veoma nam je drago da pokazuju zainteresiranost i ljubav za ritmičku gimnastiku. Također koristim priliku da se zahvalim svim sponzorima i pokroviteljima ove manifestacije, također se zahvaljujem našim roditeljima, dragim ljudima velikog srca koji su pomogli na razne načine i srdačno željeli pokazati da smo dobri domaćini- izjavila je Pleše.

Pirueta Cup ne samo da pruža priliku za natjecanje i pokazivanje sportskog umijeća, već i za promociju ljepota Virovitice i županije. Ovaj turnir nije samo sportski spektakl, već i prilika za povezivanje ljudi i promicanje zdravog načina života te odašilje poruku zajedništva i entuzijazma.

Dio atmosfere s prvog dana natjecanja donosimo u našoj fotogaleriji.

(www.icv.hr, mb, foto: M. Bajan)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content