Proces preobrazbe svijeta pričom: Natječaj za najbolju kratku priču u povodu 13. Noći knjige i 100. godišnjice smrti Franza Kafke

Pred nama je 13. Noć knjige, manifestacija koja u središte svojeg interesa stavlja djela, njihove tvorce i čitatelje, a koja se priređuje u povodu Svjetskog dana knjige i autorskih prava Dana hrvatske knjige.

U fokusu ovogodišnje Noći knjige je pitanje kako se kao čitatelji nosimo s izazovnim vremenima. Koja literatura nam pruža utjehu i motivaciju za promjene? Koje odgovore na suvremene prijetnje nudi književnost i znanost? Kako nam psiholozi savjetuju da se obranimo od pseudočinjenica i lažnih vijesti? Konačno, kako možemo mijenjati sebe i ishode koji su pred nama zahvaljujući onome što čitamo u knjigama?

Uz to, obilježava se i 100. obljetnica smrti jednog od najutjecajnijih europskih književnika, Franza Kafke. U skladu s tom obljetnicom, pokrenut je literarni natječaj pod nazivom “Proces preobrazbe svijeta pričom”. Naslov natječaja odašilje sjećanje na djela velikog Kafke, pozivajući mlade u dobi od 13 do 19 godina da napišu svoju priču o tome kako bi oni promijenili svijet na bolje. Natječaj traje od 10. do 20. travnja, a pobjednika će proglasiti 23. travnja u 16:30 sati.

(icv.hr, knjiznicavirovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content