Rekordan broj natjecatelja na ovogodišnjim Plazma Sportskim igrama mladih u Virovitici: Doznajte najbolje

Novo izdanje Plazma Sportskih igara mladih, 28. po redu, danas je došlo i u Viroviticu. Na Vegeški se okupilo više od 680 mališana rođenih 2013., 2014., 2015. i 2016. godine, koji su imali isti cilj – pobjedu, a upravo im ta pobjeda nosi vrijednu nagradu – trodnevno besplatno putovanje u Rijeku na veliko finale – Državnu završnicu.

Manifestaciju, u sklopu koje se obilježio i Dan sporta Virovitičko-podravske županije, podržali su i virovitički gradonačelnik Ivica Kirin, zamjenik župana Virovitičko-podravske županije Marijo Klement, zamjenica gradonačelnika grada Virovitice Vlasta Honjek-Golinac, direktorica Turističke zajednice grada Virovitice Tamara Štefanec, tajnica Sportske zajednice Virovitičko-podravske županije Dora Međimorec, tajnik Sportske zajednice grada Virovitice Tihomir Majstorović, županijska pročelnica za obrazovanje, kulturu i sport Martina Bunić, kao i virovitički pročelnik za društvene djelatnosti Alen Bjelica.

Na igrama je u Virovitici uvijek zanimljivo i veselo, a želje za puno sportskih uspjeha, nazočnima je uputio zamjenik župana Marijo Klement, a potom i gradonačelnik Kirin koji je ujedno najavio kako će se nastaviti na izgradnji infrastrukture koja bi svim sportašima omogućila još bolje uvjete.

– Imamo odličnu organizaciju, atmosferu i energiju, što potvrđuje da je ovo jedan od najznačajnijih događaja ne samo za grad, već i za ovaj dio Hrvatske. Veseli nas što su djeca svoju energiju usmjerila upravo na sport, a posebno je lijepo za vidjeti ovu sinergiju između mališana, roditelja, koji se također s njima raduju, kao i nastavnika te ravnatelja. Ulaganja u sport u Virovitici idu i dalje. Kako već svi znaju, u planu je izgradnja stadiona, dvorane, atletske staze…, odnosno napravit ćemo sve kako bi uvjeti za naše sportaše bili na najvišem nivou jer oni to i zaslužuju – rekao je Kirin.

U ovih 28 godina Plazma Sportske igre mladih u Virovitici su se održavale po peti put. Od ove godine proširili su se i na Sloveniju.

– Osim Hrvatske, 14 godina Sportske igre mladih održavamo u Srbiji, 11 u BiH, a od ove godine natjecanja se održavaju i u Sloveniji. Što se broja djece tiče, samo će ove godine u Hrvatskoj u svim igrama sudjelovati više od 110 tisuća mališana, a posebno nas veseli brojka koja nas je dočekala ovdje u Virovitici. Važno je također napomenuti da nemamo samo školske, već i slobodno formirane ekipe, odnosno sudjelovati mogu apsolutno svi. Naravno da je jedan od motiva i plasman na Državnu završnicu koja će okupiti oko dvije tisuće djece iz svih krajeva Hrvatske, no mislim da je ipak druženje najbitnije – kazala je Matea Kekez, glasnogovornica Sportskih igara mladih.

Da je riječ o rekordnoj godini, budući da je na natjecanju nastupilo preko 680 mališana, potvrdila je i tajnica Sportske zajednice VPŽ Dora Međimorec.

– Natjecatelji su nam danas pristigli iz cijele županije, grada Virovitice, te okolnih mjesta, a riječ je o rekordnom broju prijava što uistinu veseli. Hvala svima što su se odazvali na ovo natjecanje, kako danas tako i u prijašnjih pet godina i nadam se da su otišli svojim kućama s lijepim uspomenama. Iskustva su pozitivna, što nam je također drago, i svakako se veselimo budućim manifestacijama – dodala je Dora Međimorec.

A što ovo natjecanje znači onima najbitnijima – samim sportašima rekla nam je Ana koja se s ekipom okušala u graničaru.

– Došla sam se zabaviti i nadam se da ćemo osvojiti neku medalju. Sport za mene predstavlja nešto što nas uči nečemu novome, a i što nas potiče na igru. Nije bitno čime ćemo se točno baviti, već je bitno da nešto vježbamo i da budemo zdravi – rekla je Ana, a s njom se složila i još jedna sportašica koja se okušala u atletici:

– Za mene je ovo jako lijepo iskustvo, sport mi osigurava da sam zdrava, da nisam pretila, a najdraža mi je atletika. Mogu se baviti svime pomalo, trčanjem, bacanjem i skakanjem, tako da je to za mene najbolje – dodala je.

Kako je već spomenuto, najbolji su izborili plasman na Državnu završnicu u Rijeci, a medalje pobjednicima uručio je župan virovitičko-podravski Igor Andrović.

Kažimo kako su Plazma Sportske igre mladih najveće europsko amatersko sportsko natjecanje i koje je od svojih početaka okupila više od 2.750.000 mališana. Pokazatelj je to kako dobra vizija, sustavan rad i upornost mogu prevladati sve izazove i stvoriti jedinstven brend koji su prepoznale i podržale mnogobrojne svjetske institucije, vrhunski sportaši, dužnosnici i sponzori.

Popis pobjednika donosimo vam u nastavku, kao i dio atmosfere s današnjih Plazma Sportskih igara mladih u našoj fotogaleriji.

REZULTATI

Graničar 2013. godište i mlađi:
1. Vatrene munje
2. Hlapići
3. Lazanje

Graničar 2015. godište i mlađi:
1. Lavići
2. Pakleni sportaši
3. Špišići

Atletika 2013. godište i mlađi:
(djevojčice)
1. Sunčica Iveković
2. Ema Pavić
3. Mila Jakelić

(dječaci)
1. Jakov Bezak
2. Jakov Benčina
3. Karlo Pejović

Atletika 2015. godište i mlađi:
(djevojčice)
1. Ariana Mikolić
2. Maris Runjak
3. Tesa Rokinger

(dječaci)
1. Dino Jadan
2. Matej Taburšak
3. Erik Blažević

(www.icv.hr, mra, mš, www.vpz.hr, foto: K. Toplak, M. Rajnović)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content